Συμβουλές για να βρεις τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί
Συμβουλές για να βρεις τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί


Η αγορά παιδικών παπουτσιών είναι πολύ πιο απαιτητική απ’ όσο νομίζουμε. Εκτός του ότι πρέπει να αρέσουν στο παιδί για να τα φοράει χωρίς να δίνουμε «μάχη» κάθε φορά, πρέπει και να εφαρμόζουν σωστά στο πόδι του.

Επειδή, λοιπόν οι επιλογές είναι πολλές, χρειάζεται να έχουμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές στο μυαλό μας πριν πάρουμε την τελική απόφαση. Ένας λόγος παραπάνω, τώρα που πλησιάζει Πάσχα και η έρευνα για παιδικά παπούτσια από γονείς και νονές έχει ήδη ξεκινήσει.

Παπούτσια για παιδιά που δεν περπατούν
Τα μωρά δεν χρειάζονται ακόμα παπούτσια αλλά κάλτσες που θα κρατάνε τα πόδια τους ζεστά. Εναλλακτικά μπορούν να φορέσουν ειδικά παπούτσια που είναι για πριν το περπάτημα, τα οποία πρέπει να είναι εύκαμπτα και μαλακά για να πάρουν το σχήμα του ποδιού. Ένα ακόμη κριτήριο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας πριν τα αγοράσουμε είναι ότι επειδή τα κόκαλα ενός μωρού είναι μαλακά, δεν καταλαβαίνει αν το ενοχλεί το παπούτσι, με αποτέλεσμα να μην διαμαρτύρεται. Ζητήστε την γνώμη ενός έμπειρου πωλητή πριν μπείτε στην διαδικασία να αγοράσετε κάτι το οποίο μπορεί να μην του ταιριάζει.

Παπούτσια για νήπια και παιδιά σχολικής ηλικίας
Το σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι τα παπούτσια να επιτρέπουν στο πόδι να «αναπνέει» γι' αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε συνθετικά υλικά. Επειδή τα νήπια είναι υπερκινητικά και τρέχουν πολύ, καλό θα ήταν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην σόλα-να είναι δηλαδή ομαλή, έτσι ώστε να υπάρχει λιγότερη τριβή με το πόδι- για να μην γλιστρούν. Είναι καλύτερο επίσης, να προτιμήσουμε παπούτσια φλατ και όχι με τακουνάκι γιατί δυσκολεύουν τα παιδιά στο περπάτημα και κουράζουν πιο εύκολα το πόδι.

Εάν το παιδί πηγαίνει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και δεν έχει μάθει ακόμα να δένει τα κορδόνια του, τότε προτιμήστε αυτοκόλλητα με σκρατς. Θυμηθείτε ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ του μακρύτερου δαχτύλου και της άκρης του παπουτσιού, γιατί αυτό το κενό δεν πιέζει το πόδι και εξασφαλίζει άνεση και σταθερότητα στο περπάτημα ή στο τρέξιμο.

Οι μύτες των παπουτσιών πρέπει να είναι φαρδιές και όχι μυτερές, έτσι ώστε να μην αλλάξουν το σχήμα του ποδιού. Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε υποδήματα που είναι κατασκευασμένα από καμβά, δέρμα και σουέτ γιατί είναι υλικά που επιτρέπουν στο πόδι να αναπνέει και αποφεύγονται διάφορα δερματικά προβλήματα λόγω της εφίδρωσης, όπως τα εξανθήματα.

Πώς θα καταλάβετε το σωστό μέγεθος παπουτσιού
Θα ήταν προτιμότερο να ψωνίζετε παπούτσια μαζί με το παιδί, ώστε να είστε σίγουροι τόσο για το μέγεθος, όσο και για το κατά πόσο αρέσουν στον ενδιαφερόμενο. Για να καταλάβετε αν το νούμερο είναι σωστό, τοποθετήστε το δάχτυλό σας στο πίσω μέρος του παπουτσιού ακριβώς πίσω από την φτέρνα. Κανονικά, πρέπει να χωράει άνετα στο συγκεκριμένο σημείο. Αν όχι, επιλέξτε μεγαλύτερο νούμερο, διότι η τριβή μεταξύ της φτέρνας και του πίσω μέρος του παπουτσιού μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο παιδί.

Να θυμάστε…
Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό τα παπούτσια που θα επιλέξουμε να μην κοστίζουν μια περιουσία, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!