Οι τροφές που ενισχύουν τη μνήμη του παιδιού
Οι τροφές που ενισχύουν τη μνήμη του παιδιού


Τι πρέπει να τρώει το παιδί για να έχει καλή μνήμη.

Η ποιότητα της διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της μνήμης.

Τα φρούτα και τα λαχανικά, λοιπόν, δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι μας. Οι διαιτολόγοι συνιστούν τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά και αυτό, γιατί η ανάπτυξη και οι λειτουργικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την παιδική ηλικία απαιτούν και αντίστοιχη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.

Τροφές που ενισχύουν τη μνήμη:

Απαραίτητο το πρωινό στα παιδιά
Τα παιδιά τα οποία τρώνε ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό παρουσιάζουν χαμηλότερους ρυθμούς κούρασης, εξασθένησης της απόδοσης, αφηρημάδας, και υπερκινητικότητας στο σχολείο.

Υδατάνθρακες
Όταν αναφερόμαστε στους υδατάνθρακες μιλάμε για ουσίες που έχουν ως βάση τη γλυκόζη δηλαδή το κύριο καύσιμο κάθε κύτταρου και οργανισμού. Πλούσιες πηγές υδατανθράκων είναι:

Σιτηρά -δημητριακά: Ρύζι, αλεύρι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη και ότι παράγεται από αυτά (ψωμί, ζυμαρικά, αλεύρι, δημητριακά κτλ).
Όλα τα φρούτα: Μήλα, μπανάνες, εσπεριδοειδή, ροδάκινα, καρπούζια, πεπόνια κλπ.
Αμυλούχα λαχανικά:Πατάτες, καλαμπόκια
Όσπρια: Φασόλια,ρεβιθιά, φακές, μπιζέλια, φάβα, σόγια
Προϊόντα γάλακτος: Τυριά,γάλα,γιαούρτι,παγωτό κλπ.

Ξηροί καρποί και σπόροι
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας. Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, ηλιόσποροι είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε. Προτιμήστε τις ανάλατες εκδοχές τους, καθώς η υπερκατανάλωση νατρίου σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας.

Σκούρα σοκολάτα
Μία τροφή πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και φυσικά διεγερτικά που βελτιώνουν την πνευματική απόδοση και τη διάθεση. Επίσης πολλές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση σκούρας σοκολάτας με τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο, η κατανάλωσή της θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη των 30 γραμμαρίων

Βιταμίνη Β
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β είναι το γάλα, το κρέας, τα ψάρια, τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, η σόγια, το καλαμπόκι, οι ξηροί καρποί, οι μπανάνες, οι γλυκοπατάτες και τα δαμάσκηνα.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!