Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τα αδέρφια να έχουν καλές σχέσεις
Μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς τα αδέρφια να έχουν καλές σχέσεις


Είναι σημαντικό σε ένα σπίτι να υπάρχει ηρεμία και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν, σε γενικές γραμμές, έχουν καλές σχέσεις τα αδέρφια μεταξύ τους. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτή την κατεύθυνση:

Σε όλες τις σχέσεις η συνεργασία φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Άρα λοιπόν φροντίστε να βάζετε τα παιδιά να καταπιάνονται από κοινού με κάποιες δουλειές που τους αναθέτετε. Είναι λάθος να τα συγκρίνετε και γενικά μη δίνετε την εντύπωση πως έχετε προτίμηση σε ένα από τα δύο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε ότι θα λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Μην τα πιέζετε να μοιράζονται συνεχώς τα πράγματά τους ή, ακόμα χειρότερα, να έχετε αυτή την απαίτηση μόνο από το μεγαλύτερο.

Από αντίδραση και μόνο θα προκαλέσετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Να φέρεστε στο καθένα με βάση το χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές του. Είναι ένας εμφατικός τρόπος να νιώσουν ότι τα αγαπάτε και τα υπολογίζετε το ίδιο. Μην παρεμβαίνετε όταν έχουν διαφορές μεταξύ τους, αφού κάποιες θα πρέπει να τις λύνουν μόνα τους για να βρουν τις ισορροπίες στη σχέση τους. Οι παρεμβάσεις σας θα μπορούσαν να περιοριστούν σε ακραίες περιπτώσεις ή μετά το τέλος της έντασης για να τους δείξετε πόσο άσχημο είναι να τσακώνονται και ότι υπάρχουν πιο ορθολογικοί τρόποι να λύνουν τις διαφορές τους.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!