Πώς θα εξασφαλίσεις ποιοτικό ύπνο για το μωρό;
Πώς θα εξασφαλίσεις ποιοτικό ύπνο για το μωρό;


Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κοιμηθεί το παιδί, αλλά να έχει και έναν ποιοτικό ύπνο. Αυτό σε μεγάλο βαθμό-αν όχι εξ'όλοκλήρου-είναι στη δική σας διακριτική ευχέρεια, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Όταν πηγαίνει το παιδί για ύπνο, εκτός από κουρασμένο, πρέπει να είναι και χαλαρό. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέξετε τι ροφήματα καταναλώνει από το απόγευμα και μετά, καθώς και με τι δραστηριότητες καταπιάνεται.

Το δωμάτιο θα πρέπει να έχει σωστή θερμοκρασία: ούτε πολλή ζέστη, ούτε πολύ κρύο. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία πόσο σημαντικό είναι.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στις συνολικές ώρες που κοιμάται μέσα στη μέρα. Ναι μεν πρέπει να ξεκουράζεται αρκετά, όμως ενημερωθείτε από τον παιδίατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες, έτσι ώστε να μην καταλήξει να μείνει ξάγρυπνο το βράδυ.

Καλό είναι να επικρατήσει απόλυτη ησυχία μέσα στο σπίτι, ιδιαίτερα τα πρώτα λεπτά από τη στιγμή που το βάζετε για ύπνο.

Τα μωρά συνήθως ξυπνούν εύκολα και μετά θα χρειαστεί νέα προσπάθεια να το ηρεμήσετε-νανουρίσετε.

Τέλος, πρέπει να ξαπλώνει έχοντας μεν φάει, όμως να έχει προλάβει να χωνέψει. Επίσης-και αναφερόμαστε σε παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών-δεν πρέπει να έχει φάει μεγάλες ποσότητες ή βαρύ φαγητό το βράδυ.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!