Παιδί και φιλί στα χείλη!
Παιδί και φιλί στα χείλη!


Διάσημες μαμάδες σχολιάζονται σχεδόν για ό, τι κάνουν - αν θηλάζουν ή όχι, αν εμβολιάζουν τα παιδιά τους ή όχι, αν ποστάρουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλές φωτογραφίες με τα παιδιά τους ή όχι είναι κάποια από τα πολλά που τις φέρνουν συχνά στο επίκεντρο έντονη κριτικής.

Αυτό που ακόμα δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους είναι  πώς γίνεται να καταδικάζεται μία μαμά  ένα φιλί στα παιδιά της στα χείλη. Η Βικτόρια Μπέκαμ, η Χίλαρι Νταφ και η Όλιβια Γουάιλντ έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κριτική για την δημοσίευση φωτογραφιών με φιλιά στα χείλη με τα παιδιά τους.

Αλλά λέω ότι είναι εντελώς άδικο όλο αυτό. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν κρατούσα τις νέες κόρες μου στην αγκαλιά μου ήταν να τις γεμίζω με φιλιά στο κεφάλι και τα μάγουλα - και ναι έχω φιλήσει στα χείλη τους γονείς μου.

Δεν ήμουν ποτέ «συγκεχυμένη» για το τι εννοούσαν αυτά τα φιλιά - ούτε ήταν και αυτοί. Ήταν πάντα απλά ένα σύμβολο στοργής και αγάπης, και τίποτα περισσότερο. Είναι λες και οι άνθρωποι προσπαθούν να σεξουαλίσουν τον θηλασμό  ακόμα κι αν το στήθος προορίζεται για να κάνει ακριβώς αυτό. Και προφανώς, οι ειδικοί συμφωνούν ότι ένα φιλί στα χείλη είναι OK. Γονικός εμπειρογνώμονας και οικογενειακός θεραπευτής Alyson Schafer, συγγραφέας του Honey i wrecked the kids απάντησε με ένα απλό, «Χριστέ μου!» όταν ρωτήθηκε αν θα είχαμε βρωμίσει τα παιδιά μας, δίνοντάς τους ένα φιλί στα χείλη.

Και όσον αφορά την ανησυχία για τα μικρόβια; Η επιστήμη λέει ότι δεν είναι πιο πιθανό να εξαπλώσετε τα μικρόβια με φιλί από ό, τι κουνώντας τα χέρια σας, ή να αγγίξετε κάπου το παιδί σας ή ακόμα και με ένα απλό φτάρνισμα. Είναι εξίσου πιθανό να πιάσετε ένα κακό κρυολόγημα όταν μοιράζεστε το χώρο με κάποιον που είναι άρρωστος με το να αγκαλιάζετε ένα άρρωστο παιδί.

Θα ήμουν πολύ λυπημένη να ζώ σε μια οικογένεια που δεν φιλάει τα παιδιά τους. Αυτός εξάλλου είναι ένας από τους τρόπους να δείξω την αγάπη στα παιδιά μου.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!