5 tips για να ανανεώσεις το παιδικό δωμάτιο
5 tips για να ανανεώσεις το παιδικό δωμάτιο


Το παιδικό δωμάτιο είναι η βάση των παιδιών. Σ' αυτό περνούν τον χρόνο τους, διαβάζοντας, παίζοντας και χαλαρώνοντας. Γιατί λοιπόν, να μην του δώσετε έναν πιο μοντέρνο αέρα; Δεν χρειάζονται ούτε πολλά έξοδα, ούτε πανάκριβα έπιπλα για να το πετύχετε. Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας (μας!) και ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διευκολυνθείτε, έχοντας το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Γιατί να βάψετε τους τοίχους, όταν υπάρχουν οι ταπετσαρίες;

Υπάρχουν πολλά καταστήματα που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε παιδικές ταπετσαρίες. Αν πάλι δεν θέλετε να επενδύσετε σε κάτι τόσο μεγάλο, μπορείτε να αγοράσετε αυτοκόλλητα τοίχου που θα δώσουν ένα ζεστό τόνο στο παιδικό δωμάτιο.

Bάλτε τα παιχνίδια σε κοινή θέα

Αντί να αποθηκεύετε τα παιχνίδια των παιδιών σε μεγάλα καλάθια, πρωτοτυπήστε και δοκιμάστε...πιο φανερές τοποθεσίες! Μπορείτε να φτιάξετε μια ειδική γωνιά στον τοίχο ή στην πόρτα του παιδικού δωματίου.

Δώστε έμφαση στα χαλιά και τις μοκέτες...

...γιατί δίνουν χρώμα και ένταση στο παιδικό δωμάτιο και «προσκαλούν» τα παιδιά να κάτσουν και να παίξουν.

Δημιουργήστε μια γωνιά χαλάρωσης

Όπως συμβαίνει με τους ενήλικες, έτσι και τα μικρά παιδιά έχουν την ανάγκη να έχουν έναν χώρο που να μην τον συνδυάζουν ούτε με το διάβασμα, ούτε με τον ύπνο. Γιατί λοιπόν, να μην τους φτιάξετε το δικό τους «σαλονάκι»;

Μετατρέψτε το διάβασμα σε...

...«παιχνιδάκι», αλλάζοντας τη διακόσμηση σε πιο μοντέρνους τόνους. Στην περίπτωση που δεν θέλετε να βαρύνετε το δωμάτιο με μια παιδική βιβλιοθήκη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο-συρταριέρα και να βάλετε μέσα τα σχολικά και εξωσχολικά βιβλία του παιδιού. Διακοσμήστε το γραφείο, βάζοντας στον τοίχο όλα τα απαραίτητα...σύνεργα διαβάσματος.

 

Μια ταπετσαρία και ένα χρωματιστό χαλί είναι ικανά να μεταμορφώσουν κάθε παιδικό δωμάτιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αφήσετε να σας καθοδηγήσουμε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πηγή: mama365.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!