Πώς να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες πάνες για το μωρό σας!
Πώς να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες πάνες για το μωρό σας!


Έχοντας κατά νου ότι τα  νεογέννητα ουρούν 15 με 20 φορές την ημέρα, όπως επίσης και ότι τα βρέφη που θηλάζουν έχουν άλλες 8 – 10 κενώσεις (συνήθως μία αμέσως μετά από κάθε γεύμα)  εύκολα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η  πιο συχνή καθημερινή συνήθεια μαμάς και μωρού είναι η αλλαγή της πάνας.  

Έτσι ακριβώς! Αν είστε μανούλα, αυτό που κάνετε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της μέρας με το νεογέννητο βρέφος σας είναι η αλλαγή πάνας.  

Πώς όμως θα επιλέξετε τη σωστή πάνα για το μωρό σας; Αν κάποια από τα σήματα στις συσκευασίες τους σας φαίνονται πιο γνώριμα, δεν σημαίνει ότι είναι και οι κατάλληλες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές στο εμπόριο και καλό θα ήταν να έχετε στο μυαλό κάποια από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν, ώστε να δώσετε στο μωρό σας ό,τι καλύτερο. 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε τα βήματα για σωστή επιλογή πάνας: 

  1. Ελέγχετε πρώτα την απορροφητικότητά της, γιατί όσο πιο απορροφητική είναι τόσο περισσότερο υγρό μπορεί να συγκρατήσει και φυσικά θα μπορέσει να κρατήσει την υγρασία μακριά από το δέρμα του μωρού σας, βοηθώντας το να αποφύγει τους ερεθισμούς.  

  1. Αγοράζετε πάντοτε το σωστό μέγεθος, σύμφωνα με τα κιλά του μωρού και αυτά που αναγράφονται πάνω στο κουτί συσκευασίας. Αν η πάνα είναι πολύ σφιχτή μπορεί να αφήσει σημάδια στο παιδί σας και αν είναι πολύ χαλαρή θα έχετε απώλειες. 

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλές κλείσιμο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν  θέλετε να διακόψει τον ύπνο του ή να μείνετε στη μέση της βόλτας για να του αλλάξετε αναγκαστικά ρούχα και πάνα λόγω διαρροών.  

  1. Επιλέγετε αυτή που είναι πιο φιλική προς το δέρμα του μωρού. Το δέρμα των βρεφών είναι πολύ ευαίσθητο και μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός ή ακόμη και σύγκαμα. Η οποιαδήποτε ενόχληση αισθάνεται το μωράκι σας αυτή την περίοδο μεταφράζεται σε κλάμα και κάθε μορφής άλλη ανησυχία, οπότε δράστε προληπτικά!  

  1. Η σωστή πάνα για το μωρό σας είναι αυτή που θα το κάνει να νιώθει άνετα στις κινήσεις του.  

  1. Μια τελευταία συμβουλή! Μην χρησιμοποιείτε στα τυφλά προϊόντα για τα μωράκια σας, αλλά πριν από κάθε αγορά φροντίστε να έχετε διαβάσει προσεκτικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που αναγράφονται στη συσκευασία  και βεβαιωθείτε ότι έχουν πιστοποιηθεί πρώτα από τον κατάλληλο φορέα. 

 

Για όλα όσα αναφέραμε λοιπόν, η επιλογή της πάνας από κάθε μαμά  πρέπει να γίνεται μετά από κατάλληλη έρευνα και σκέψη. Επειδή ο χρόνος όλων μας όμως είναι χρήμα, εμείς ψάξαμε, και σας προτείνουμε τις δοκιμασμένες FSC πάνες Baby Nappies New born 2-5kg της Lidl. Ειδικά μελετημένες και δημιουργημένες με υψηλή απορροφητικότητα, ασφαλές κλείσιμό με φράγματα προστασίας, καθώς επίσης και ειδικό δείκτη υγρασίας που σας ενημερώνει πότε θα πρέπει να τις αλλάξετε. Είναι εξαιρετικά απαλές και σχεδιάστηκαν με εξειδικευμένο τρόπο ώστε το δέρμα του μωρού να αναπνέει. Ακόμη, διαθέτουν ένα ειδικό κενό στο σημείο του ομφάλιου λώρου που το προστατεύει από τον ερεθισμό, δίνοντας παράλληλα στο μωρό ελευθερία στις κινήσεις του. Εσείς δοκιμάστε τις και εμείς σας υποσχόμαστε ότι τόσο εσείς όσο και το μωράκι σας θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι! 

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!