Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα κάνεις στο... νανούρισμα;
Ξέρεις πόσα χιλιόμετρα κάνεις στο... νανούρισμα;


Νέοι γονείς: άγχος, τρέξιμο, αϋπνίες… Τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού σας τον περνάτε μέσα στην αγωνία και την κούραση! Μέχρι να μπει το παιδί σε ένα πρόγραμμα, να αρχίσει να κοιμάται αρκετές ώρες το βράδυ, ο ύπνος γίνεται για τους νέους γονείς… άπιαστο όνειρο!

Τι αποκαλύπτει έρευνα;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τον πρώτο χρόνο της ζωής ενός παιδιού οι γονείς του κοιμούνται κατά μέσο όρο 4 ώρες και 44′. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η ιδανική διάρκεια ύπνου που συνιστούν γενικώς οι γιατροί είναι το 8ωρο, οι νέοι γονείς απέχουν πολύ από αυτόν τον στόχο! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι νέοι γονείς χάνουν τον χρόνο 50 μέρες ύπνου!!!Γι’ αυτό άλλωστε και εμφανίζουν συχνά μαύρους κύκλους ή φαίνονται κουρασμένοι.
Οι νέοι γονείς τρέχουν… Μαραθώνιους!

Τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους τον περνάνε αλλάζοντας πάνες και ετοιμάζοντας μπιμπερό ενώ οι μαμάδες που θηλάζουν, τον περνούν θηλάζοντας! Και τι συμβαίνει με τον ύπνο του παιδιού; Σύμφωνα με την έρευνα, οι νέοι γονείς περνούν κατά μέσο όρο 54’/την ημέρα στο να κοιμίσουν το παιδί τους! Μάλιστα, κάνουν τουλάχιστον 3km την ημέρα όταν το… ταχταρίζουν προσπαθώντας να το νανουρίσουν στην αγκαλιά τους για να κοιμηθεί! Αυτή η απόσταση γίνεται κολοσσιαία αν τη μεταφέρουμε στη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου! Συγκεκριμένα, οι νέοι γονείς είναι σαν να τρέχουν 11175 km τον χρόνο κοιμίζοντας το μωρό τους και αυτό αντιστοιχεί σε 28 Μαραθώνιους!

Άρα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το να είσαι γονιός είναι ένα άθλημα!

Ποια τα αποτελέσματα τόσης κούρασης;
8% των γονιών παραδέχονται ότι υπάρχουν στιγμές που… ξεχνάνε κυριολεκτικά το όνομα του μωρού τους, αν έχει βέβαια ακόμα! Ενώ το 23% δηλώνουν ότι δεν αποφεύγουν την ένταση μεταξύ τους λόγω των «κακών» συνηθειών ύπνου που μπορεί να έχει το παιδί τους, ρίχνοντας το… φταίξιμο ο ένας στον άλλο! Ευτυχώς, όταν μπουν όλα σε ένα πρόγραμμα, με λίγη εξωτερική βοήθεια από παππούδες και καλή θέληση, όλα φτιάχνουν και μετά τον πρώτο χρόνο έρχεται η ισορροπία στον ύπνο του ζευγαριού!

Πηγή:boro.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!