7+1 παιχνίδια για να μην βαρεθούν τα παιδιά στο πάρτι!
7+1 παιχνίδια για να μην βαρεθούν τα παιδιά στο πάρτι!


Όσες από εσάς είστε μητέρες σημαίνει πως γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μερικές φορές να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας ή ακόμα και τους φίλους τους είτε βρίσκονται σε κάποιο party είτε απλώς έχουν μαζευτεί για να παίξουν.

Τα παιδιά έχουν μία απεριόριστη ενέργεια και δεν είναι λίγες οι φορές που παίζουν με τα παιχνίδια τους, αλλά αναπόφευκτα κάποια στιγμή βαριούνται. Και εκεί είναι που έρχεστε εσείς ως άλλες wonder women για να σώσετε την κατάσταση, δηλαδή τα παιδιά σας από την βαρεμάρα και την γκρίνια, αλλά και τα δικά σας νεύρα. Επίσης είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να παίξετε και εσείς με τα παιδιά σας, να γελάσετε και να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε 8 πρωτότυπα, ξεκαρδιστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας. Extra point: Για αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεστε πολλά, παρά μόνο αντικείμενα που έχετε ήδη μέσα στο σπίτι σας, πολύ φαντασία και όρεξη!

1. Το παιχνίδι με τα μπισκότα

Ίσως είναι το πιο νόστιμο και ξεκαρδιστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας. Οι συμμετέχοντες, ο ένας μετά τον άλλο, τοποθετούν ένα μπισκότο στο μέτωπο τους και έχουν ένα λεπτό για να καταφέρουν να το μετακινήσουν ως το στόμα τους και να το φάνε, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Ο νικητής εκτός από τον πόντο κερδίζει και το μπισκότο.

2. Πατάτες
Έχετε ένα λεπτό για να μετακινήσετε μία πατάτα από την μία άκρη του δωματίου στην άλλη, χρησιμοποιώντας όμως μόνο την μύτη σας.

3. Τα νομίσματα

Οι συμμετέχοντες έχουν ένα λεπτό για να δημιουργήσουν μία στοίβα από 25 νομίσματα. Ποια είναι η δυσκολία; Μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το ένα τους χέρι.

4. Πρωινό
Κόψτε το μπροστινό μέρος από το κουτί δημητριακών του παιδιού σας σε πολλά κομματάκια. Δώστε μεγάλη προσοχή να μην χάσετε ούτε ένα μικρό κομματάκι. Έπειτα, τα παιδιά σας πρέπει να πάρουν τα κομματάκια και να τα βάλουν στην σωστή σειρά. Μόλις έχετε δημιουργήσει το δικό σας παζλ, εύκολα και γρήγορα.

5. Πολύχρωμες καραμέλες
Αυτό είναι ένα ακόμα πολύ νόστιμο παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολλές, πολλές χρωματιστές καραμέλες, όπως τα Μ&Μ’s ,τα smarties ή τα μικρά ζελεδάκια. Ο διαγωνιζόμενος έχει μόλις ένα λεπτό να ταξινομήσει όλες τις καραμέλες ανά χρώμα, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα του χέρι και μάλιστα όχι αυτό με το οποίο γράφει.

6. Ξεχάστε την βαρύτητα

Για αυτό το παιχνίδι χρειάζεται να έχετε χώρο και να είστε έτοιμοι για πολύ γέλιο. Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να κρατήσει στο ένα χέρι δύο μπαλόνια, αλλά όχι από την λαβή τους. Και μάλιστα να τα κρατά καθώς είναι σκυμμένος ώστε το χέρι του να είναι λίγο πριν το πάτωμα. Για να δούμε, θα τα καταφέρει κάποιος;

7. Παιχνίδι γνώσεων
Αν τα παιδιά σας είναι λίγο μεγαλύτερα μπορείτε να παίξετε μέχρι και παιχνίδι γνώσεων. Για ένα λεπτό όσοι συμμετέχουν στο παιχνίδι θα πρέπει να γράψουν όσες περισσότερες πρωτεύουσες χωρών μπορούν. Όποιος γράψει τις περισσότερες φυσικά κερδίζει.

8. Κινέζικο

Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστείτε μικρές χρωματιστές καραμέλες και chopsticks. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις καραμέλες από το ένα πιάτο στο άλλο χρησιμοποιώντας chopsticks. Όσες περισσότερες καταφέρετε να μεταφέρετε μόλις σε ένα λεπτό κερδίζετε.

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!