Ο ελεύθερος χρόνος που (δεν) έχουν οι γονείς
Ο ελεύθερος χρόνος που (δεν) έχουν οι γονείς


Οι γονείς που παραπονιούνται πως δεν έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους, μάλλον έχουν δίκιο!

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι γονείς έχουν μόνο 32 λεπτά την ημέρα και πολλές φορές χρειάζεται να «κρύβονται» από τα παιδιά τους για να πάρουν ανάσα.

Σχετική μελέτη για την καθημερινή ζωή 2.000 μαμάδων και μπαμπάδες, έδειξε λοιπόν πως ένας τυπικός γονέας αφιερώνει μόλις μισή ώρα την ημέρα στον εαυτό του. Οι ευθύνες και τα γονεϊκά του καθήκοντα είναι πάρα πολλά, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν πως «κρύβονται» από τα παιδιά τους 4 φορές την εβδομάδα για να εξοικονομήσουν λίγο ελεύθερο χρόνο.

Αυτό οφείλεται στο ότι το 32% των γονέων «εργάζεται» κάθε μέρα μέχρι τις 8 μ.μ, εάν συμπεριλάβουμε και τα καθήκοντά του στο σπίτι με τα παιδιά.

Η νέα έρευνα έδειξε ότι ο ελεύθερος χρόνος για έναν γονέα πλήρους απασχόλησης είναι σχεδόν ανύπαρκτος, αφού αφιερώνει στη φροντίδα των παιδιών του τουλάχιστον 18 ώρες την εβδομάδα. Επίσης, το 24% των γονιών αφιερώνει 30 ώρες την εβδομάδα στα παιδιά εκτός των υπόλοιπων ευθυνών.

Εδώ να προσθέσουμε πως ένας γονιός κάνει 6 διαδρομές την εβδομάδα με αυτοκίνητο για το σχολείο και τις λοιπές δραστηριότητες και 5 διαδρομές μέχρι το σούπερ-μάρκετ.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν προσφέρει ακριβώς… ελεύθερο χρόνο!

Πηγή: studyfinds.org


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!