Πώς θα γίνει αποτελεσματικό το πλύσιμο των βρεφικών και παιδικών ρούχων;
Πώς θα γίνει αποτελεσματικό το πλύσιμο των βρεφικών και παιδικών ρούχων;


Παρόλο που η νέα τεχνολογία πλυντηρίων, τα σύγχρονα υφάσματα και απορρυπαντικά έχουν κάνει το πλύσιμο των ρούχων μας εύκολη υπόθεση, εντούτοις σε ό,τι αφορά τη φροντίδα και το πλύσιμο των βρεφικών-παιδικών ρούχων πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το δέρμα του μωρού μας είναι ευαίσθητο και απαλό, γι' αυτό χρειάζεται διαφορετική και ιδιαίτερη φροντίδα! Το παιδί μας ενδέχεται να ταλαιπωρηθεί από διάφορες αλλεργίες αν δεν δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα των ρούχων του!

Ας δούμε κάποια tips για το τι πρέπει να προσέξουμε κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των ρούχων του μωρού μας.

 

Οι δικοί μας «χρυσοί κανόνες» για το αποτελεσματικό πλύσιμο των βρεφικών αλλά και των παιδικών ρούχων:

  1. Πλύνετε όλα τα καινούργια ρούχα που έχετε αγοράσει για το νεογέννητο μας όσο καθαρά κι αν φαίνονται.
  2. Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού από την αγορά τα οποία είναι δερματολογικά ελεγμένα.
  3. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες στις ετικέτες των ρούχων-σεντονιών σχετικά για τον τρόπο πλύσης τους.
  4. Πάντοτε να χωρίζετε τα ρούχα του μωρού από τα ρούχα των ενηλίκων μέσα στο σπίτι.
  5. Βεβαιωθείτε ότι βάλατε τη σωστή δοσολογία βάσει του πίνακα δοσολογίας που βρίσκεται συνήθως στη συσκευασία του απορρυπαντικού. Να θυμάστε, το να προσθέσουμε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι τα ρούχα θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντιθέτως, μπορεί να μην ξεβγαλθούν καλά, με αποτέλεσμα να μείνουν κατάλοιπα στα υπόλοιπα ρούχα.
  6. Καλύτερα στο τέλος να επιλέγετε το ξέβγαλμα πλύσης 2 φορές ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να μείνουν υπολείμματά απορρυπαντικού.
  7. Αν θα χρησιμοποιήσετε μαλακτικό ρούχων, καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιο ειδικό για μωρά και όχι αυτό που χρησιμοποιείτε για τα δικά σας ρούχα, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα των μωρών.
  8. Τέλος προτιμήστε να επιλέγετε βαμβακερά ρούχα για το μωράκι σας, καθώς είναι πιο φιλικά στο δέρμα.

Επομένως, η επιλογή του απορρυπαντικού είναι ένα ζήτημα που κάθε μαμά οφείλει να σκεφτεί καλά προτού αποφασίσει. Αν λοιπόν δεν έχετε ακόμη επιλέξει πιο απορρυπαντικό ταιριάζει για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού σας, εμείς σας προτείνουμε το δοκιμασμένο WashingPowder της Lidl! Ειδικά μελετημένο και δημιουργημένο με τις σωστές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας ανταποκρίνεται επάξια τόσο στις δικές σας απαιτήσεις όσο και σ’ αυτές του βρεφικού δέρματος, καθώς δεν περιέχει καθόλου αρωματικές και χρωστικές ουσίες ή  συντηρητικά, όντας απόλυτα φιλικό για το δέρμα του μωρού σας. Εσείς, δοκιμάστε το στο πλύσιμο κι εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα έχετε και τη συνείδησή σας και την γκαρνταρόμπα του παιδιού σας… καθαρή!       


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!