Έτσι επηρεάζεται ο μπαμπάς από το παιδί
Έτσι επηρεάζεται ο μπαμπάς από το παιδί


Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζωής από τους γονείς και δεν ισχύει και το αντίστροφο; Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους τα παιδιά ασκούν θετική επιρροή στους μπαμπάδες τους:

  • Να είναι κατά το δυνατόν εκδηλωτικοί ως προς τα συναισθήματά τους. Είναι γνωστό ότι οι άντρες δε φημίζονται για την εκδηλωτικότητά τους, όμως με το παιδί τους λειτουργούν εντελώς αυθόρμητα στο κομμάτι αυτό.
  • Να βγάζουν το παιδί από μέσα τους. Θα είναι πολλές οι φορές που θα δείτε το σύντροφό σας να βγάζει ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ, τελείως χαλαρό και ανέμελο όταν παίζει με το μικρό σας;
  • Κάθε γυναίκα θα ήθελε ο σύντροφός της να την κάνει μια αγκαλιά όταν τη βλέπει ότι δεν είναι καλά, χωρίς να ρωτάει το παραμικρό. Όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν τα παιδιά σε ανάλογες περιπτώσεις.
  • Γενικά οι άντρες αποφεύγουν να μοιράζονται σκέψεις και προβληματισμούς, σε αντίθεση με τα παιδιά που επιζητούν τη γνώμη και τη βοήθεια των γονιών. Άρα λοιπόν δείχνουν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης στους εσωστρεφείς μπαμπάδες.
  • Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά μεταδίδουν την ανεμελιά τους στους μπαμπάδες και τους αποσυμπιέζουν από το άγχος της καθημερινότητας και τις σκοτούρες. Τους μαθαίνουν έμμεσα ότι η ευτυχία είναι στιγμές και ζουν το τώρα.
  • Τέλος, οι μπαμπάδες διδάσκονται από το παιδί να μη λειτουργούν πάντοτε εγωιστικά στους καυγάδες μαζί σας, ιδιαίτερα όταν θεωρούν πως έχουν δίκιο. Όπως ακριβώς τα παιδιά δεν κρατούν απόμακρη στάση όταν τα μαλώνετε γιατί απλά δεν μπορούν, μέχρι ενός σημείου και ο σύντροφός σας θα προσπαθεί να κάνει κάτι ανάλογο με τον καιρό.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!


Πώς να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες πάνες για το μωρό σας!