17 πράγματα που πρέπει να μάθουν οι μπαμπάδες στα παιδιά τους
17 πράγματα που πρέπει να μάθουν οι μπαμπάδες στα παιδιά τους


1. Το να κερδίζεις έχει πλάκα αλλά δε σε διδάσκει τίποτε! Η αποτυχία είναι ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο! Το να κερδίζεις είναι επιβράβευση, το να αποτυγχάνεις είναι διδαχή.

2. Το κλειδί για να επιζήσεις της αποτυχίας είναι να μην την παίρνεις προσωπικά! Μερικά από τα video games αποτελούν επιμορφωτικά εργαλεία. Ο Mario δεν εκνευρίζεται όταν αποτυγχάνει να περάσει σε μια πίστα. Ξεκινάει από την αρχή και προσπαθεί ξανά μέχρι να σώσει την πριγκίπησσα!

3. Το να πεις ψέμματα για να καλύψεις κάποιον μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ!

4. Μεγαλώνοντας δεν γνωρίζεις τα πάντα! Οι περισσότεροι από μας προσπαθούμε όλο και πιο σκληρά για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε!

5. Αν ένας ενήλικας σου πει ότι ξέρει τα πάντα και ότι πάντα λέει την αλήθεια αυτό είναι ένας φανταχτερός τρόπος για να σου πει ψέμματα!

6. Όταν βάζουμε πλυντήριο διαβάζουμε πάντα τις ταμπέλες των ρούχων! Όταν έχουμε αμφιβολία τα πλένουμε όλα σε κρύο νερό!

7. Μια μέρα στο μέλλον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά κάποιος θα σε ρωτήσει "ποιά είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου". Αυτή δεν είναι μια ερώτηση για να δουν αν είσαι ειλικρινής αλλά είναι ένα τεστ για να δουν πως μπορείς να απαντήσεις σε μια ανούσια- ηλίθια ερώτηση.

8. Σχεδόν τα πάντα στη ζωή είναι καλύτερα να γίνονται με μέτρο. Ιδιαίτερα η τηλεόραση, το ίντερνετ, τα παιχνίδια στο διαδίκτυο και όλα τα συναφή!

9. Θέλεις να μου αποδείξεις πόσο ώριμο αγόρι είσαι; Τότε θα παρακαλουθήσουμε μία θεατρική παράσταση χωρίς να γκρινιάξεις ή να παραπονεθείς. Αν θέλεις να προχωρήσεις "επίπεδο" στο συγκεκριμένο τεστ τότε ζήτησέ του να κάνει το ίδιο και σε έναν "αδιάφορο" αγώνα μπάσκετ

10. Ναι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα.....Αυτό σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν αλλά είναι ένα γεγονός.

11. "Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει μετά το θάνατο". Αυτή είναι σίγουρα μία από τις ερωτήσεις που θα κληθούμε να απαντήσουμε ως μπαμπάδες. Αυτή και άλλες τόσες άβολες ερωτήσεις, τις οποίες τα παιδιά θα συνεχίζουν να ρωτούν, και εμείς θα υποχρεούμαστε να απαντάμε!

12.Θα πρέπει να θυμάσαι πάντα το εξής: "Σου υπόσχομαι ότι δεν θα μείνεις ποτέ μόνος ακόμη και μετά το θάνατο θα είμαστε πάντα όλοι μαζί"....Δεν υπάρχει κανείς στον Παράδεισο ή στη Γη που μπορεί να αποδείξει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια!

13. Το να "αερίζεσαι" σίγουρα είναι μία ανάγκη ίσως και ένα αστείο περιστατικό κάποιες φορές, ιδιαίτερα την ώρα του φαγητού!

14. Τα χρέη είναι σίγουρα κάτι δυσάρεστο. Όμως αν είναι να χρεωθείς τουλάχιστον να χρεωθείς για κάτι που αξίζει.

15. Η επιστήμη δίνει απαντήσεις αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί νέες ερωτήσεις. Γι αυτό η επιστήμη είναι φοβερή! Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτείς στο μέλλον να γίνεις ένας διακεκριμένος επιστήμονας!

16. Μπορείς ταυτόχρονα να αγαπάς κάποιαν και ταυτόχρονα να μην την αντέχεις. Αυτό στα αλήθεια σου δημιουργεί σύγχυση αλλά συμβαίνει πίστεψε με! Θα με καταλάβεις αργότερα!

17. Οι συζητήσεις γα μουσική , ταξίδια και όνειρα είναι πολύ πιο ευχάριστες και εύκολες από το να μιλάς για τα συναισθήματα σου!

Πηγή: all4mama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!