Νέος μπαμπάς και νεογέννητο
Νέος μπαμπάς και νεογέννητο


Η μαμά αφιερώνει πολύ χρόνο στο νεογέννητο τους πρώτους μήνες της ζωής του, σε αντίθεση με τον μπαμπά, που μπορεί να αισθανθεί ακόμα και «αποκλεισμένος» από τις γονικές του ευθύνες, ειδικά κατά την βρεφική ηλικία. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα που να λέει ότι οι μπαμπάδες δεν μπορούν να φροντίσουν τα μωρά ή να δεθούν, ξεκινώντας μάλιστα από την περίοδο που είναι νεογέννητα. Μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το πετύχετε, περιλαμβάνουν:

Μπαμπάς και μωρό δέρμα με δέρμα
Η επαφή δέρμα με δέρμα είναι μια ιδιαίτερα συνιστώμενη πρακτική για τις μητέρες των νεογνών. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τακτική επαφή δέρμα με δέρμα με το νεογέννητό σας προσφέρει πολυάριθμα οφέλη τόσο στο μωρό όσο και στον γονέα. Γνωρίζατε όμως ότι η επαφή δέρμα με δέρμα δεν είναι μόνο για τις μαμάδες;

Αυτή η πρώιμη εμπειρία δεσμού θα βοηθήσει τους μπαμπάδες να αισθάνονται άμεσα συνδεδεμένοι με τα μωρά τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις μαμάδες. Επιπλέον, η επαφή δέρμα με δέρμα βοηθά το μωρό να αισθάνεται ασφαλές και ηρεμεί το νευρικό του σύστημα, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη μιας μακροχρόνιας θετικής σύνδεσης μεταξύ του μπαμπά και του μωρού.

Ώρα για διάβασμα
Το διάβασμα στα μωρά είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων τους. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για τους γονείς να συνδεθούν και να δεθούν και με το μωρό. Το διάβασμα είναι μια εύκολη δραστηριότητα για τους νέους μπαμπάδες που μπορούν να κάνουν καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του παιδιού, ξεκινώντας από την βρεφική ακόμα ηλικία.

Μπορείτε να διαβάσετε ιστορίες πριν τον ύπνο ή απλώς να σηκώσετε ένα βιβλίο τυχαία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να το διαβάσετε στο μωρό. Μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα, την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα και συνοδεύει το παιδί καθώς μεγαλώνει, ενδυναμώνοντας την σχέση σας.

Τραγουδήστε του
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τραγούδι μπορεί να ηρεμήσει το μωρό, καθησυχάζοντάς το, ειδικά σε περιόδους που είναι ανήσυχο ή πονάει, όπως όταν βγάζει τα πρώτα δόντια. Σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά συνεχίζουν να αναγνωρίζουν οικεία τραγούδια που τους τραγούδησαν οι γονείς τους ως βρέφη ακόμη και στην παιδική τους ηλικία.

Για αυτό και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό τρόπο για να δεθείτε με το νεογέννητο, ειδικά για τους μπαμπάδες που απολαμβάνουν την μουσική και το τραγούδι.

Μαθαίνουμε να κάνουμε γυμναστική από νωρίς
Μερικές φορές οι μπαμπάδες πιστεύουν ότι πρέπει να βρουν νέες ρουτίνες που θα περιλαμβάνουν και το μωρό τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα απαραίτητο, μιας και μπορείτε να έχετε μαζί το μωρό σας στις δραστηριότητες και τις συνήθειες που έχετε ήδη στην καθημερινότητά σας. Μία από αυτές τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε το μωρό σας μαζί σας για άσκηση.

Μπορείτε απλά να βάλετε το μωρό στο καρότσι του και να το πάρετε μαζί σας καθώς κάνετε ένα ελαφρύ τζόκινγκ ή περπάτημα γύρω από το σπίτι. Μπορείτε να το βάλετε στο καθισματάκι ή την κούνια, όσο περπατάτε στο διάδρομο ή κάνετε ελλειπτικό στο σπίτι, μιλώντας του και διατηρώντας την οπτική επαφή μαζί του. Θα διαπιστώσετε ότι το μωρό σας απολαμβάνει τον χρόνο που περνάτε μαζί και μπορεί ακόμα και να σας γελάσει.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!