5 φόβοι που έχει κάθε νέος πατέρας
5 φόβοι που έχει κάθε νέος πατέρας


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλες οι γυναίκες νιώθουν φόβο και αγωνία για την μεγάλη αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή τους. Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι μαμάδες που αγχώνονται για το μωράκι που θα φέρουν στον κόσμο, αλλά σύμφωνα με έρευνες και οι μπαμπάδες βιώνουν έντονο άγχος. Ας δούμε ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι φόβοι κάθε μέλλοντα μπαμπά:

Τοκετός. Η διαδικασία του τοκετού φοβίζει και αγχώνει κάθε άντρα, καθώς πρόκειται για κάτι τελείως ξένο για αυτόν, στο οποίο μπορεί να έχει μόνο υποστηρικτικό ρόλο. Υπάρχουν άντρες που δεν θέλουν να συμμετέχουν στον τοκετό, γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν τη σύντροφο τους να πονάει.

Χρήματα. Από τη στιγμή που ένας άντρας γίνεται πατέρας το άγχος του σχετικά με τα χρήματα μεγαλώνει. Όλοι οι άντρες νιώθουν μια μεγαλύτερη πίεση σχετικά με το αν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες απαιτήσεις της οικογένειας τους.

Σχέση με τη σύντροφο. Οι περισσότεροι άντρες δεν είναι προετοιμασμένοι για τις αλλαγές που φέρνει ένα μωρό στη σχέση του ζευγαριού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα στην καρδιά και στις προτεραιότητες της γυναικάς τους.

Αλλαγές στη ζωή του. Η γέννηση και το μεγάλωμα ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα στη ζωή κάθε γονιού, από μικρές αλλαγές της καθημερινότητας του μέχρι την ίδια την κοσμοθεωρία του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ζωή. Είναι, επομένως, λογικό κάθε άντρας να αγχώνεται μπροστά στα νέα δεδομένα.

Καλός πατέρας. Η μεγαλύτερη αγωνία κάθε νέου μπαμπά είναι αν θα είναι καλός στον καινούριο του ρόλο, αν δηλαδή θα μπορέσει να σταθεί δίπλα στο παιδί του, να το μεγαλώσει με αγάπη και φροντίδα και να αποτελέσει το καλύτερο πρότυπο για εκείνο. Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε μπαμπά είναι αν θα γίνει ο καλύτερος μπαμπάς για το παιδί του.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!