5+1 πράγματα για τα οποία ο μέλλων μπαμπάς δεν πρέπει να έχει άποψη
5+1 πράγματα για τα οποία ο μέλλων μπαμπάς δεν πρέπει να έχει άποψη


Για να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη χρειάζονται δύο, όμως μέχρι να γεννηθεί, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία ο μέλλων μπαμπάς, καλύτερα να μην παίρνει θέση.  

Κάθε γυναίκα θέλει τον άντρα της να είναι δίπλα της, να τη στηρίζει, να τη φροντίζει, να τη βοηθάει να παίρνει αποφάσεις. Πόσο μάλλον, όταν η ίδια είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Εκτός εάν πρόκειται για το… 

…Τι θα φάει

Εάν η γυναίκα σας λιγουρεύεται χταποδάκι ψητό για πρωινό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την αφήσετε να το φάει –πιθανόν, επίσης, να χρειαστεί να πάτε να το βρείτε και να το φέρετε. Εάν πάλι θέλει να το συνοδέψει με ζεστή σοκολάτα, και πάλι καλύτερα να κρατήσετε τα σχόλια για τον εαυτό σας.

…Τι θα φορέσει
Δεν φαντάζεστε πόσο «δύσκολη» είναι η στιγμή που μια έγκυος στέκεται μπροστά στη ντουλάπα της και αναρωτιέται τι θα φορέσει. Προειδοποίηση: μην εκφράσετε τη γνώμη σας, ακόμα κι αν σας τη ζητήσει. Η μόνη σωστή απάντηση στην ερώτηση «πώς είμαι;» είναι «κούκλα»! 

…Ποιον γυναικολόγο θα επιλέξει 
Εάν συμπαθείτε πολύ το γιατρό της, νιώθετε εμπιστοσύνη κοντά του και αισθάνεστε άνετα να συζητήσετε οτιδήποτε μαζί του, τότε η κατάσταση είναι ιδανική. Εάν όμως εσάς δεν σας πολυαρέσει αλλά εκείνη τον εμπιστεύεστε, θα πρέπει απλά να το δεχτείτε. 

…Τις λεπτομέρειες του τοκετού 
Να κάνει επισκληρίδιο ή μήπως όχι, Να γεννήσει στο νερό; Να ξαπλώσει ή να καθίσει σε μπάλα; Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνη της –σε συνεργασία με το γιατρό της- τις λεπτομέρειες του τοκετού της. 

…Πόσο θα θηλάσει 
Ασφαλώς, το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί σας και η συμβολή του νέου μπαμπά είναι πολύτιμη ώστε να μπορέσει η μαμά να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες που θα της επιτρέχουν να θηλάσει το μωρό της ήρεμα και ξεκούραστα. Όμως, είναι δικαίωμά της να αποφασίσει για πόσο θα το κάνει.

 …Ποιος θα είναι μέσα στο δωμάτιο του μαιευτηρίου 
 Μπορεί να θέλετε η μητέρα, η αδερφή ή η αγαπημένη σας θεία να είναι συνέχεια κοντά στη λεχώνα και το μωρό, γιατί έτσι νιώθετε ότι είναι και οι δύο σε «καλά χέρια». Εάν όμως εκείνη προτιμάει να έχει κοντά της κάποιους άλλους ανθρώπους, θα πρέπει να σεβαστείτε την επιλογή της.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!