Η διατροφή του μπαμπά επηρεάζει και την υγεία του παιδιού
Η διατροφή του μπαμπά επηρεάζει και την υγεία του παιδιού


Αν προσπαθείτε να συλλάβετε, σίγουρα θα έχετε ξεκινήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κατά τον οποίο προσέχετε τι τρώτε, γυμνάζεστε, κόβετε το τσιγάρο και το αλκοόλ κλπ. Γνωρίζετε, όμως, ότι και η διατροφή του συντρόφου σας είναι εξίσου σημαντική με τη δική σας για την μελλοντική υγεία του μωρού σας;

Σύμφωνα με ερευνά του πανεπιστημίου McGill στο Montreal, η διατροφή του πατέρα και πιο συγκεκριμένα η επαρκής λήψη φολικού οξέως επηρεάζει την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού. Το φολικό οξύ βοηθά τις μητέρες να έχουν μία ομαλή εγκυμοσύνη, καθώς μειώνει τις πιθανότητες να γεννηθεί ένα βρέφος με γενετικές ανωμαλίες ή με προβλήματα στον νωτιαίο μυελό και περιορίζει τις αποβολές. Γι’ αυτούς τους λόγους το συστήνουν όλοι οι γυναικολόγοι τόσο στις έγκυες κατά το πρώτο τρίμηνο, όσο και στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου, που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ανεπάρκεια φολικού οξέος του πατέρα σχετίζεται με μια αύξηση στις γενετικές ανωμαλίες στους απογόνους. Πιο συγκεκριμένα όσα ποντίκια ακολουθούσαν μια δίαιτα με φολικό οξύ «γεννούσαν» απογόνους χωρίς γενετικές ανωμαλίες. Αντίθετα υπήρχε μία αύξηση της τάξης του 30% στις γενετικές ανωμαλίες των ποντικιών, των οποίων οι μπαμπάδες είχαν ανεπάρκεια φολικού οξέος.

Το φολικό οξύ βρίσκεται στο σπανάκι, τα χόρτα, το λάχανο, τα γογγύλια, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή, τα φασόλια, τον αρακά, τις μπάμιες, τις φακές, τα παντζάρια, τα καρότα κλπ. Αν προσπαθείτε να συλλάβετε, καλό θα είναι να εντάξετε τα παραπάνω όχι μόνο στην δική σας διατροφή, αλλά και στη διατροφή του συντρόφου σας.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!