4+1 πράγματα που πρέπει να ξέρει ο μελλοντικός μπαμπάς
4+1 πράγματα που πρέπει να ξέρει ο μελλοντικός μπαμπάς


Νομίζεις ότι είσαι προετοιμασμένος;

Περιμένεις το πρώτο σου παιδί κι έχεις μπουχτίσει από συμβουλές για την αλλαγή της πάνας, τα διαφορετικά είδη μπιμπερό και το ποια αλλαξιέρα ή κούνια πρέπει να πάρεις. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αν θα κοιμίζετε το μωρό στο δωματιό σας ή στο δικό του από τις πρώτες μέρες και σε ποιον παιδίατρο θα πάτε (τον κοντινό ή αυτόν που σας σύστησαν;) αλλά όταν θα γυρίσεις σπίτι με το μωρό, αυτά θα μπουν σε δεύτερη μοίρα. Τα συναισθήματα και η κούραση θα είναι τέτοια που καλό είναι να μάθεις και... 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν τις δύσκολες ώρες:

1.Τώρα ξεκινάνε όλαΑνησυχούσες για τον τοκετό, όμως τώρα ξεκινάει το... τέταρτο τρίμηνο. Προετοιμάσου να περάσεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου αλλά και δύσκολες. Τα baby blues της λεχώνας και οι πολλές ανάγκες του μωρού, απαιτούν ένα πολύ προετοιμασμένο μπαμπά!

2.Συναισθήματα: Ναι, και οι άντρες κλαίνε! Θα κοιτάξεις το μωρό σου και θα κλάψεις αρκετές φορές. Και δεν θα λείψουν και τα δάκρυα... της κούρασης. Το παθαίνουν όλοι, μην ανησυχείς!

3.Δέσιμο: Όχι δεν γίνεται όπως στις ταινίες. Αν δεν το νιώσεις τις πρώτες μέρες τότε θα το νιώσεις αργότερα. Κάποια στιγμή θα δεθείς τόσο με το μωράκι σου που δεν θα το πιστεύεις!

4.Ύπνος: Θα σου λείψει αρκετά για αυτό βρες τον καλύτερο τρόπο για να κοιμάσαι όσο πιο πολύ γίνεται. Ακόμα κι αν δεν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι το πρωί, το μεσημέρι ή με διαλείμματα, τώρα πρέπει να μάθεις να κοιμάσαι ακόμα και για μισή ώρα πριν ξυπνήσεις πάλι για να βοηθήσεις τη λεχώνα!

5.Η αλλαγή πάνας: Δεν είναι το πιο δύσκολο κι όμως πολλοί άντρες...λυγίζουν τις πρώτες φορές που θα αλλάξουν πάνα! Είναι η μυρωδιά; Είναι που φοβούνται ότι θα κάνουν λάθος; Πάντως αν επιμείνεις, σύντομα θα είναι παιχνιδάκι!

Πηγή: giatimama.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!