Γιατί αγχώνονται (κυρίως) οι μπαμπάδες;
Γιατί αγχώνονται (κυρίως) οι μπαμπάδες;


Από τη στιγμή, που ο άνδρας μαθαίνει ότι η σύντροφός του είναι έγκυος, αρχίζει να πιέζεται ψυχολογικά. Να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη, με τον τοκετό, να ετοιμαστεί το δωμάτιο του μωρού, να, να, να…
Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα που τους φθάνουν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μάλλον είναι το Νο1 πρόβλημα όλων των γονιών και κυρίως των πατεράδων, καθώς ακόμα στην κοινωνία μας το βάρος για την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας πέφτει κυρίως στον άνδρα.

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, οπότε η κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων, το οικονομικό πρόβλημα είναι το σημαντικότερο στο μυαλό τους, αν όχι και στην πραγματικότητα.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΟΝΟΥ
Θέλουν να τα προλάβουν όλα. Να είναι τυπικοί στη δουλειά τους, ώστε να μην τη χάσουν, αλλά ταυτόχρονα να είναι εκεί σε κάθε σημαντικό βήμα του παιδιού τους. Με το ρολόι στα χέρια και με κόστος την προσωπική ζωή και τον ύπνο τους, προσπαθούν να είναι παντού.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Αρχίζουν να μην κοιμούνται τις νύχτες, εάν πρώτα δεν κλειδώσουν δύο και τρεις φορές το σπίτι τους. Τοποθετούν κλειδαριές ασφαλείας, κοιτούν καχύποπτα κάθε άγνωστο, που μπαίνει στην πολυκατοικία τους, προσέχουν κάθε άγνωστο, που τους πλησιάζει, όταν είναι μαζί με το παιδί. Οδηγούν πιο συντηρητικά. Ακόμα και για στην υγεία τους δίνουν πλέον περισσότερη σημασία.

ΥΓΕΙΑ
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν πατέρα από την ασθένεια του παιδιού του. Πολλοί πελαγώνουν και πέφτουν σε κατάθλιψη μόνο με έναν απλό πυρετό. Κοιμούνται τα βράδια και βλέπουν εφιάλτες με ασθένειες και νοσοκομεία. Γίνονται «σκληροί» με τον παιδίατρό τους και ψάχνουν πάντοτε για τον καλύτερο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Είναι διατεθειμένοι να στερηθούν πολλά, ώστε να προσφέρουν στο παιδί τους το καλύτερο σχολικό περιβάλλον και την καλύτερη εκπαίδευση. Για να επιλέξουν παιδικό σταθμό κάνουν απανωτά ραντεβού και ελέγχουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Όταν έρθει η ώρα του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, τότε ρωτούν κάθε φίλο και γνωστό λεπτομέρειες.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!