«Η γυναίκα μου ασχολείται συνέχεια με το μωρό, καθόλου με το σπίτι»
«Η γυναίκα μου ασχολείται συνέχεια με το μωρό, καθόλου με το σπίτι»


Η παρακάτω ανάρτηση ενός εργαζόμενου μπαμπά δεν πέρασε στα «ψιλά» του διαδικτύου αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και επανεκκίνησε θεμελιώδεις συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο της μαμάς και του μπαμπά στην οικογένεια.

Ο μπαμπάς, σύμφωνα με την περιγραφή του, δουλεύει αρκετές ώρες για να παρέχει τα πάντα στην οικογένειά του, ενώ η μαμά αφιερώνει πολλές ώρες στη σωστή ανατροφή της 1,5 ετών κόρη τους. Και οι δύο τα καταφέρνουν περίφημα σ’ αυτό που κάνουν, αλλά μένει ένα θέμα που δεν έχουν λύσει ακόμα: οι δουλειές στο σπίτι.

Ας δούμε, όμως, τι λέει ο ίδιος:

«Η γυναίκα μου κι εγώ έχουμε ένα κοριτσάκι 18 μηνών. Μόλις γέννησε, αποφάσισε να αφήσει για λίγα χρόνια τη δουλειά για να μεγαλώσει την κόρη μας. Μια απόφαση στην οποία την στήριξα και απ’ ότι φαίνεται μας δικαίωσε, αφού η μικρή μας μεγαλώνει με τον καλύτερο τρόπο χάρη στις προσπάθειές της.

Εγώ έχω αυξήσει τις ώρες της δουλειάς μου για να μην μας λείπει τίποτα, αλλά, αν και έχουμε χωρίσει τις βασικές δουλειές του σπιτιού για να είμαστε δίκαιοι, όταν γυρίζω σπίτι το βρίσκω άνω κάτω.

Η γυναίκα μου έχει αναλάβει το σκούπισμα και πλύσιμο των ρούχων (επειδή η σκούπα και το πλυντήριο κάνουν φασαρία κι εγώ φεύγω πριν ξυπνήσει το μωρό και επιστρέφω σπίτι λίγο πριν κοιμηθεί) κι εγώ έχω αναλάβει το σίδερο.

Επιπλέον, έχω αναλάβει τα ψώνια επειδή σ' εκείνη δεν αρέσει η λαϊκή και το σούπερ μάρκετ, βγάζω τα σκουπίδια και κάνω σχεδόν όλες τις μικροδουλειές του σπιτιού. Βάζω την κόρη μου για ύπνο κάθε βράδυ εκτός από μία μέρα την εβδομάδα που πηγαίνω στην μητέρα μου, και αναλαμβάνω το πρωινό της ξύπνημα κάθε δεύτερη μέρα ώστε να κοιμηθεί λίγο παραπάνω η γυναίκα μου.

Ένα άλλο μου παράπονο είναι το μαγείρεμα: παρότι έχουμε συμφωνήσει να μαγειρεύουμε εναλλαξ, όταν έρχεται η σειρά της ποτέ δεν προλαβαίνει να ετοιμάσει φαΐ. Τους προηγούμενους δύο μήνες, δεν μαγείρεψε συνολικά πάνω από 6 φορές. Η δικαιολογία της είναι ότι κουράζεται πολύ με το μωρό και το σπίτι, ενώ στην πραγματικότητα βάζει μόνο σκούπα και πλένει τα ρούχα μας. Όλα τα υπόλοιπα τα κάνω εγώ!».

Μετά από αυτό το ξέσπασμα του εργαζόμενου μπαμπά, πολλές γυναίκες τον χαρακτήρισαν σεξιστή που θέλει να βάλει την γυναίκα του στην κουζίνα. Κάποιοι άλλοι τον κατηγόρησαν πως ζει ακόμα στη δεκαετία του ‘60, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που πήραν το μέρος του.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε με σθένος τον εαυτό του, λέγοντας πως παρά το ότι η γυναίκα του είναι όλη μέρα σπίτι, οι δουλειές του σπιτιού γίνονται από τον ίδιο που δουλεύει 50 ώρες την εβδομάδα!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!