Μπορεί να νιώσει και ο μπαμπάς το έμβρυο να κινείται;
Μπορεί να νιώσει και ο μπαμπάς το έμβρυο να κινείται;


Όπως σχεδόν όλα όσα σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, και αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Πιθανότατα αρχίσατε να αισθάνεστε το μωρό να κινείται περίπου την 20η εβδομάδα κύησης, αλλά η αίσθηση χτυπήματος ή φτερουγίσματος χρειάζεται λίγο περισσότερο για να γίνει αισθητή με την αφή (από την 23η έως 30η εβδομάδα κύησης).

Εάν θέλετε να μοιραστείτε αυτό το χαρμόσυνο γεγονός με τον σύντροφό σας, θυμηθείτε ότι είναι θέμα timing, οπότε δώστε σημασία όταν το μωρό είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Πολλά μωρά κινούνται περισσότερο τα βράδια ή τη νύχτα, οπότε ίσως τότε είναι μια καλή στιγμή ο σύντροφός σας να περάσει λίγο χρόνο με το χέρι του στην κοιλιά σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μωρό μπορεί να αποκοιμηθεί με τις κινήσεις της καθημερινής σας ρουτίνας, γι ‘αυτό όταν ξαπλώνετε τη νύχτα, συχνά κινείται.

Ένα απαλό μασάζ, η μουσική ή η κατανάλωση παγωμένου νερού μπορεί να βοηθήσει στο να ξυπνήσει το μωρό και να κινηθεί. Αλλά μην αποθαρρύνεστε εάν ο σύντροφός σας συνεχίζει να χάνει τις κινήσεις του. Το να νιώσει αμέσως τις κινήσεις του μωρού δεν είναι εύκολο και απαιτεί πολλή υπομονή. Αργά ή γρήγορα, οι κινήσεις του μωρού θα γίνουν αντιληπτές και το μωρό θα προσφέρει και στους δύο σας διασκεδαστικές στιγμές.

Μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε τακτικά το μωρό να κινείται είναι επίσης μια καλή στιγμή να ξεκινήσετε την καταγραφή των κινήσεών του. Οι κινήσεις του εμβρύου είναι μια καλή ένδειξη για την υγεία του, οπότε η καθημερινή μέτρηση των κινήσεών του (μετά από την 28η εβδομάδα κύησης) μπορεί να είναι ένα καθησυχαστικό σημάδι ότι το μωρό είναι υγιές.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!