Σεξ στην εγκυμοσύνη: Μπαμπάδες, την προσοχή σας...
Σεξ στην εγκυμοσύνη: Μπαμπάδες, την προσοχή σας...


Σεξ στην εγκυμοσύνη: Στάσεις που βολεύουν την έγκυο - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μέλλοντες μπαμπάδες.

Όσο εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα και τη διάθεση για σεξ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία στάσεων. Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν προς το τέλος της εγκυμοσύνης, λόγω της θέσης που αποκτά η κοιλιά της γυναίκας.

Ωστόσο, αν είστε επινοητικοί, μπορείτε να συνεχίσετε τα χαδάκια, χωρίς να πτοείστε από τη φουσκωμένη κοιλιά της συντρόφου σας.

Η ιεραποστολική στάση δεν αργεί να γίνει άβολη, εκτός κι αν μπορείτε να στηρίζετε το βάρος σας στους πήχεις ή στα μπράτσα σας, ώστε να μην πιέζετε το στήθος της συντρόφου σας (ορισμένες φορές θα πρέπει να αποφεύγετε ακόμα και να το αγγίζετε). Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα την πονέσετε είναι προτιμότερο να μην ξαπλώνετε από πάνω της.

Επιλέξτε την ακόλουθη στάση: η σύντροφός σας ξαπλώνει ανάσκελα και μαζεύει τα πόδια προς το στήθος της, ενώ εσείς ξαπλώνετε στο πλευρό σας, κάθετα στο σώμα της, και γλιστράτε στη λεκάνη σας κάτω από τα πόδια της, ώστε να επιτραπεί η διείσδυση. Πλησιάστε τον κορμό σας στο σώμα της, ώστε να μπορείτε να τη χαϊδεύετε. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ύστερα από λίγους μήνες ορισμένες γυναίκες δεν νιώθουν καθόλου άνετα όταν ξαπλώνουν ανάσκελα.

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε τη στάση που είναι γνωστή ως «κουταλάκια»: είστε και οι δύο ξαπλωμένοι στο πλάι κι εσείς κολλάτε το σώμα σας στην πλάτη της αγαπημένης σας. Η μήτρα (που βαραίνει ολοένα και περισσότερο καθώς το μωρό αναπτύσσεται) δεν πιέζει την κοιλιά της, ενώ εσείς μπορείτε να τη χαϊδεύετε άνετα. Βέβαια, το μειονέκτημα αυτής της στάσης είναι ότι η σύντροφός σας δεν μπορεί ούτε να σας χαϊδέψει ούτε να σας αγκαλιάσει. Το ίδιο ισχύει αν επιλέξει να γονατίσει στα τέσσερα.

Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη στάση είναι πολύ δημοφιλής, επειδή φέρνει τον κόλπο σε ευνοϊκή θέση και ανακουφίζει από τον πόνο στη μέση.

Πηγή: Βιβλίο «Πρωτάρης Μπαμπάς» από τις εκδόσεις Διόπτρα


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!