Ζουν περισσότερο τα παιδιά των μεγάλων σε ηλικία μπαμπάδων
Ζουν περισσότερο τα παιδιά των μεγάλων σε ηλικία μπαμπάδων


Το να αποκτησει ένας άντρας παιδί σε μεγάλη ηλικία, ίσως να είναι ένδειξη ότι τα παιδιά του θα ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία έρευνα του Northwestrn University, η οποία κατέδειξε ότι τα παιδιά με μεγαλύτερους μπαμπάδες κληρονομούν μακρύτερα τελομερή (το DNA τα εντοπίζει στο τέλος των χρωμοσομάτων) γεγονός που δείχνει ότι αυτοί οι οργανισμοί έχουν τάση να γερνάνε με χαμηλότερους ρυθμούς από τους υπόλοιπους!

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι καθώς γερνάμε τα τηλομερή μικραίνουν, όσο μεγαλύτερος αποκτήσει παιδί ένας άντρας, τόσο μακρύτερα τηλομερή τείνει να έχει το παιδί του!

Αυτή δε η θετική πλευρά του να γίνει κάποιος πατέρας σε μεγάλη ηλικία, κληρονομείται και στις επόμενες γενιές!

«Αν ο πατέρας σας ή ο παππούς ήταν ικανοί να ζήσουν και να τεκνοποιήσουν σε μεγαλύτερη ηλικία, τότε αυτό μάλλον σημαίνει ότι εσείς θα ζήσετε σε ένα παρόμοιο περιβάλλον, δηλαδή ένα περιβάλλον με λιγότερες πιθανότητες να πεθάνετε σε νεαρη ηλικία», δήλσε σχετικά ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Νταν Αϊσενμπεργκ.

Φυσικά οι ερευνητές έσπευσαν να πουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης τους δεν πρέπει να ληφθούν ως σύσταση στους άντρες να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες από τον μέχρι στιγμής μέσο όρο, αφού ήδη έχει βρεθεί ότι όσο οι άντρες μεγαλώνουν τόσο μειώνεται η υπογονιμότητά τους, ενώ η ποιότητα του σπέρμπατος παίζει ρόλο και στην έκβαση μιας εγκυμοσύνης.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!