Χρειάζεται και ο νέος μπαμπάς στήριξη!
Χρειάζεται και ο νέος μπαμπάς στήριξη!


Ο ρόλος των γονιών, πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερος από όσο νομίζαμε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον νέο μπαμπά, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που καθώς αναλαμβάνουν τον νέο τους ρόλο, μπορεί να έχουν λιγότερη πίστη στις δυνάμεις ή τις ικανότητές τους. Αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μπορεί να τους κάνει να νιώσουν ότι δεν φροντίζουν ή ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν αρκετά με το νεογέννητο. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή τους τόσο αναφορικά με το νέο τους ρόλο όσο και για την φροντίδα του νεογέννητου.

Δώστε του χρόνο
Προσπαθήστε να μην τον κρίνετε και να του δώσετε χρόνο για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα. Ο ερχομός του παιδιού σας είναι μια μεγάλη αλλαγή τόσο για εσάς όσο και για τον ίδιο. Δίνοντάς του χρόνο, του δίνετε την ευκαιρία να αντιληφθεί πώς ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα και σίγουρα με την πάροδο του χρόνου θα αισθανθεί πιο σίγουρος για την βοήθεια που προσφέρει. Για αυτόν θα ήταν καλό να τον αφήσετε να δοκιμάσει ώστε να μάθει έμπρακτα.

Να έχετε υπομονή
Είναι πιθανό με τον ερχομό του νεογέννητου να αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες, όπως είναι η έλλειψη ύπνου. Λόγω αυτού μπορεί να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερη δυσκολία να ελέγξετε τα συναισθήματα ή τον εκνευρισμό σας. Ωστόσο, θα ήταν καλό να διατηρείτε και οι δύο την ψυχραιμία σας. Εάν σας ζητήσει να του δείξετε κάτι, ακόμα και αν του το έχετε δείξει ξανά μέσα στην ημέρα, επαναλάβετε την διαδικασία ακόμα μια φορά. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, δεδομένου ότι θα μάθει να φροντίζει το νεογέννητο με τα δικά σας πρότυπα.

Να τον στηρίζετε
Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να τον βοηθήσετε να αισθανθεί μεγαλύτερη σιγουριά, είναι να τον υποστηρίζετε. Η υποστήριξη σας μπορεί να έχει πολλές μορφές και εξίσου πολλούς τρόπους. Μπορείτε να του πείτε ότι έκανε εξαιρετική δουλειά με την αλλαγή της πάνας ή να του ετοιμάσετε μια μικρή έκπληξη στο τέλος της ημέρας. Όπως και να έχει, δώστε του να καταλάβει ότι έχει την αμέριστη υποστήριξή σας.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!