Τα μαθήματα του μπαμπά στην κόρη
Τα μαθήματα του μπαμπά στην κόρη


Κάθε γονέας, ανάλογα με την προσωπικότητά του, δίνει διαφορετικά μαθήματα στα παιδιά του. Και ενώ πολλοί μπαμπάδες μπορεί να βλέπουν ως… επικουρικό τον ρόλο τους στην ανατροφή των παιδιών, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάθε μπαμπάς πρέπει να μάθει στην κόρη του.

* Δεν υπάρχουν αντρικές και γυναικείες δουλειές

Μια γυναίκα είναι απολύτως ικανή να αλλάξει λάστιχο στο αυτοκίνητο και ένας άντρας αντίστοιχα μπορεί να είναι εκείνος που προετοιμάζει το φαγητό της οικογένειας σε καθημερινή βάση. Έτσι, κάθε κορίτσι μπορεί να μάθει κάτι διαφορετικό από τον μπαμπά του, χωρίς να διακρίνει τις δουλειές σε αντρικές και γυναικείες.

* Η τρυφερότητα δεν είναι ένδειξη αδυναμίας

Μπορεί παλαιότερα το αποδεκτό κοινωνικό πρότυπο να ήταν οι «σκληροί» και απόμακροι άντρες που δεν εξωτερικεύουν ποτέ τα συναισθήματά τους, πλέον όμως αρχίζουν να ξεπερνιούνται αυτά τα στερεότυπα. Ένας μπαμπάς που αγκαλιάζει την κόρη του και δείχνει τρυφερότητα στη σύζυγό του, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι αδύναμος. Έτσι, ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε τέτοιο πλαίσιο είναι πιο πιθανό στο μέλλον να αναζητά υγιείς και ασφαλείς σχέσεις.

*Η τελειότητα είναι μύθος

Οι γυναίκες ζουν σε μια κοινωνία που συνεχώς τις πιέζει να είναι αδύνατες, όμορφες και αρεστές, μια πίεση που ιδιαίτερα για τα έφηβα κορίτσια μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Είναι σημαντικό ένας πατέρας να εξηγήσει στην κόρη του ότι οι εικόνες που βλέπει στα περιοδικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα κι ότι η τελειότητα είναι μύθος. Έτσι, ένα κορίτσι θα είναι σε θέση να αγαπήσει το σώμα του και τον εαυτό του όπως ακριβώς είναι.

*Η καλή επικοινωνία είναι η βάση κάθε σχέσης

Είναι γνωστό ότι οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους. Ένα κορίτσι που βλέπει τους γονείς του να επικοινωνούν ουσιαστικά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ενωμένοι, μεγαλώνει με μια αίσθηση ασφάλειας και βγαίνει στην κοινωνία με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, ένας πατέρας που επιβάλλει συνεχώς τη γνώμη του στη σύζυγό του ή δημιουργεί εντάσεις, λειτουργεί ως αρνητικό πρότυπο.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!