Ο ανδρικός παράγοντας στην υπογονιμότητα
Ο ανδρικός παράγοντας στην υπογονιμότητα


Περίπου 30% και πλέον των περιπτώσεων υπογονιμότητας έχουν ως αίτιό τους τον ανδρικό παράγοντα, σύμφωνα με όσα διαθέτουν στα χέρια τους από τις ως τώρα στατιστικές οι επιστήμονες.

«Η υπογονιμότητα είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα που δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από έναν παράγοντα, π.χ την ηλικία. Είναι ένας συνδυασμός από παράγοντες που φαίνεται ότι την προκαλούν και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το κατανοήσουν οι νέες μητέρες», δηλώνει ο Αμερικανός γιατρός Μπράιαν Κάπλαν, ιδρυτής του κέντρου υπογονιμότητας γυναικών στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή, μόνο στις ΗΠΑ 7 εκατ, γυναίκες υποφέρουν από προβληματα υπογονιμότητας. Το νούμερο αυτό αναγάγεται σε μία στις 8 γυναίκες, ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο και φυσικά ανησυχητικό για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Στις μέρες μας η υπογονιμότητα δεν είναι ένα θέμα ταμπού και η πλειοψηφία των γυναικών, κυρίως στα αναπτυγμένα κράτη, προσβλέπουν στη βοήθεια της επιστήμης στην προσπάθειά τους να κάνουν ένα παιδί.

Σύμφωνα με ton επίσης Αμερικανό επιστήμονα, τον Δρ Ουίλιαμ Σκούλκραφτ, υπεύθυνο του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Κολοράντο των ΗΠΑ «ο κυρίαρχος παράγοντας της υπογονιμότητας ενός ζευγαριού είναι ο άνδρας και τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει, όπως αδύναμο σπέρμα, εξαιτίας λίγων σπερματοζωαρίων ή χαμηλής τους κινητικότητας.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουμε στα χέρια μας, ο ανδρικός παράγοντας ευθύνεται για το 30% με 40% στην υπογονιμότητα ενός ζευγαριού».

Το θετικό στοιχείο με την ανδρική υπογονιμότητα είναι ότι πλέον αντιμετωπίζεται με επιτυχία κάτω από την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με το πρόβλημα αλλά το αρνητικό είναι ότι οι άνδρες δείχνουν να επηρεάζονται περισσότερο τελικά συναισθηματικά από τις γυναίκες, καθώς το θέμα της αναπαραγωγικής τους ικανότητας έχει ταυτιστεί με τον ανδρισμό τους. Και εκεί είναι που τελικά πρέπει να γίνει το μεγαλύτερο κομμάτι της δουλειάς των ειδικών που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!