Η κατάθλιψη του μπαμπά
Η κατάθλιψη του μπαμπά


Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, περίπου το 7% των νέων μπαμπάδων παρουσιάζουν συμπτώματα κατάθλιψης! Παραπάνω από το 40% από αυτούς κακοποιούν τα παιδιά τους!

Την ώρα που όλη η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας πέφτει πάνω στις μέλλουσες μαμάδες και τις λεχώνες, εξαιτίας των διαφοροποιήσεων που προκαλεί στην ψυχολογία τους, υπερέκκριση των ορμονών τους, οι πατεράδες περνάνε τη δική τους περίοδο «σκέψης» με βασικό άξονα την ανησυχία τους για το κατά πόσον θα είναι μεγάλη η αλλαγή στη ζωή τους.

Πέραν, λοιπόν, όλων των άλλων, που έχει να αντιμετωπίσει ένας νέος μπαμπάς στην επαγγελματική του ζωή, αλλά και στη σχέση με τη σύντροφό του, έρχεται αναπόφευκτα αντιμέτωπος με κάποιες, πιο αποστασιοποιημένες συναισθηματικά από το γεγονός, σκέψεις, όπως:

- Μήπως χάσω τις στιγμές με τους φίλους μου;
- Κάθε πότε θα μπορούμε πλέον κάνουμε σεξ;
- Θα αντέξει ο οικογενειακός προϋπολογισμός τα «βάρη» από το νέο μέλος;

Αλλά για να μην τους αδικούμε, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι περισσότεροι άντρες, μπορεί να «τρομοκρατούνται» με το που μαθαίνουν τα νέα της εγκυμοσύνης, αλλά όσο περνάει ο καιρός, αναπτύσσουν και αυτοί τρυφερά συναισθήματα τόσο για την σύντροφό τους, όσο και για το μωρό που έρχεται.

Είναι βέβαιο ότι ανησυχούν πολύ για την υγεία και των δύο και φροντίζουν να δίνουν όσο μεγαλύτερη βοήθεια μπορούν στη σύντροφο τους. Απλώς, οι άνδρες, επειδή τις περισσότερες φορές γίνονται αποδέκτες των έντονων ανησυχιών των συντρόφων τους, επιλέγουν να καταπνίγουν οι ίδιοι τις δικές τους ανησυχίες για να μη φορτίζουν περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που «ζηλεύουν» το δέσιμο της μητέρας με το παιδί και επιζητούν τρόπους να «κερδίσουν» με τον τρόπο τους το μωρό διεκδικώντας επί ίσοις όροις την προσοχή του.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!