Η ιδιαίτερη σχέση πατέρα-κόρης
Η ιδιαίτερη σχέση πατέρα-κόρης


Η σχέση που αναπτύσσει ένας πατέρας με την κόρη του είναι μοναδική από πολλές απόψεις. Για εκείνη είναι ο ήρωάς της που βρίσκεται πάντα δίπλα της για να την προστατεύει και να τη συμβουλεύει. Και για εκείνον το κοριτσάκι του που θα του προσφέρει απλόχερα το γέλιο και την αγάπη της. Επειδή, λοιπόν, αδυναμίες είναι αυτές και δεν κρύβονται... αυτό το γράμμα είναι αφιερωμένο στους μπαμπάδες μας που τους έχουμε μεγάλη αδυναμία.

«Αγαπημένε μου μπαμπά,

Από πού να ξεκινήσω και πώς να περιγράψω όσα νιώθω για σένα. Είναι περιττό να παραδεχτώ πως σου έχω αδυναμία. Είσαι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου και με γέμισες με τόση ασφάλεια και αγάπη που σε λατρεύω!

Στα μάτια μου είσαι πανέξυπνος! Ο πρώτος μου ''έρωτας'' και ο πρώτος μου δάσκαλος. Με έμαθες να περπατάω, να οδηγώ, να λύνω τις ασκήσεις των μαθηματικών μου με ευκολία. Είμαι σίγουρη ότι κάποιες στιγμές σε έβγαζα εκτός εαυτού με τα καμώματά μου, όμως, εσύ στεκόσουν δίπλα μου σαν βράχος.

Ακόμα θυμάμαι τον χρόνο που περνούσαμε αποκλειστικά οι δυο μας. Τώρα ο άντρας μου κάνει το ίδιο με την κόρη μας και χαίρομαι αφάνταστα.

Παρόλο που η παιδική ηλικία πρέπει να είναι μαγική και ανέμελη, υπήρξαν δύσκολες στιγμές που σε χρειαζόμουν πιο πολύ από ποτέ. Και ήσουν εκεί ψύχραιμος και με χαμόγελο να δώσεις λύσεις και να προσφέρεις παρηγοριά.

Και τώρα αυτό κάνεις. Όταν η καθημερινότητα γίνεται αμείλικτη και είμαι έτοιμη να καταρρεύσω, είσαι δίπλα μου για να με κρατήσεις. Η παρουσία σου και μόνο με ηρεμεί.

Ούτε μια φορά δεν σε έχω ακούσει να παραπονιέσαι. Ποτέ δεν μου έχεις αρνηθεί την βοήθειά σου και γι’ αυτό σε ευχαριστώ πολύ.

Όταν αρρώστησα πριν από δύο χρόνια, η ασφάλεια που μου πρόσφερες, η αισιοδοξία και οι προσευχές σου μου έδιναν δύναμη καθημερινά.

Όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα έχω την ανάγκη να σε ακούσω να λες: ''Κοριτσάκι μου, όλα θα πάνε καλά!''

''Είσαι τρομερή μητέρα!'' ή ''Είμαι περήφανος για σένα’'' είναι λόγια που ακούω συχνά από εσένα. Άραγε ξέρεις πόσο σημαντικά είναι για μένα;

Υπάρχει κάτι ξεχωριστό στην πατρική αγάπη. Ακόμα και τώρα στα 30 μου σε χρειάζομαι. Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που παίρνω τηλέφωνο όταν μου συμβεί κάτι. Δεν ξέρω πραγματικά τι θα έκανα χωρίς εσένα.

Από ότι φαίνεται η αδυναμία που σου έχω είναι μεταδοτική. Κάθε φορά που τα παιδιά μου ακούν ότι θα μας επισκεφτείς, φωτίζεται το πρόσωπό τους.

Στην καρδιά σου υπάρχει μια ξεχωριστή θέση για τα παιδιά σου που μπορείς να φουσκώσεις από περηφάνια και αγάπη. Θέλω να ξέρεις ότι αναγνωρίζω όλα όσα έκανες για μένα. Σε αγαπώ, σε τιμώ και πάντα θα είμαι το μικρό σου κοριτσάκι… και ας μην είμαι τόσο μικρή πια!».

Πηγή: mother.ly


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!