8+1 πράγματα που θα ήθελα να ήξερε ο άντρας μου πριν γίνουμε γονείς
8+1 πράγματα που θα ήθελα να ήξερε ο άντρας μου πριν γίνουμε γονείς


Νομίζω πως όλοι οι νέοι γονείς, φέρνουμε το μωρό στο σπίτι μέσα σε μια σύγχυση. Μέσα σε μια τρελή ομίχλη και πολύ άγχος λόγω της νέας μας ζωής ως γονείς. Ξεκινάμε με δειλά βήματα, λίγες γνώσεις και πολλή αγάπη.

Όταν ήρθε το μωρό στο σπίτι, δεν γνωρίζαμε πολλά. Βασικά, για να πω την πάσα αλήθεια, δεν γνωρίζαμε τίποτα. Είχαμε διαβάσει βιβλία και μελέτες αλλά στην ουσία, στην πράξη δηλαδή, δεν είχαμε ιδέα. Το απόλυτο μηδέν.

Υπάρχουν τόσα πολλά που ανακαλύψαμε στην πορεία. Και τόσα πολλά για να ανακαλύψετε κι εσείς οι μπαμπάδες σχετικά με την πατρότητα.

Υπέροχοι νέοι μπαμπάδες του κόσμου, αυτό είναι για σας.

Παρακάτω ακολουθούν 9 πράγματα που θα ήθελα ο σύζυγός μου να ξέρει πριν φέρουμε το μωρό μας στο σπίτι:
1. Είμαστε και οι δύο ανίδεοι.
Το ότι έκανα babysitting όταν ήμουν φοιτήτρια δεν σημαίνει ότι ξέρω τι κάνω. Αν με ρωτήσεις γιατί κλαίει το μωρό και σου ρίξω θανατηφόρο βλέμμα είναι επειδή δεν-ξέρω-γιατί-κλαίει. Μην περιμένεις να ξέρω τα πάντα.

2. Βοήθησέ με, λοιπόν.
Μην περιμένεις να στο ζητήσω. Απλά κάνε κάτι. Οτιδήποτε θα ήταν χρήσιμο. Ακόμη και να σταθείς πλάι μου.

3. Ανάλαβε την φροντίδα του μωρού όταν χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Αλλά όχι σαν να κάνεις αγγαρεία.
Κάνε το χωρίς να στο ζητήσω. Γίνε ένα με το μωρό μας. Μίλα του. Τραγούδησέ του. Κάνε φοβερά «μπαμπακίστικα» πράγματα μαζί του.

4. Το κλάμα είναι η …νέα μου κατάσταση.
Πάρα πολλά δάκρυα. Δάκρυα χαράς. Δάκρυα ευτυχίας. Δάκρυα κούρασης. Άσε με να κλάψω. Μην με ρωτάς διαρκώς «τί έχεις;» και μη μου λες «θες να τηλεφωνήσω στη μαμά σου;» όταν κλαίω, γιατί εκτός του ότι κλαίω χειρότερα, νιώθω ότι δεν θες να με στηρίξεις εσύ αλλά κάποιος άλλος.

5. Νιώθω έξω από τα νερά μου.
Ανέβασέ μου το ηθικό. Το σώμα μου έχει αλλάξει. Οι αισθήσεις μου το ίδιο. Δεν νιώθω όπως πριν. Δεν με αναγνωρίζω. Να είσαι ευγενικός μαζί μου. Να είσαι ερωτικός μαζί μου.

6. Θα περνάω χρόνο στο μπάνιο. Πολύ (όταν βρίσκω χρόνο).
Μη με ρωτάς διαρκώς αν είμαι ΟΚ κι αν έπεσα μέσα στην λεκάνη. Όχι, δεν έπεσα! Προσπαθώ να απολαύσω την ησυχία, την ηρεμία και το ζεστό νερό πάνω στους ώμους μου.

7. Δεν θέλω επισκέπτες.
Αν μπορείς, δώσε μου λίγο χρόνο και χώρο. Μην φέρνεις τους φίλους σου για βραδιά μπίρας, βραδιά ποδοσφαίρου και βραδιά -ιστορίες-από-τον-στρατό. Είναι αρχή ακόμα. Θα είμαι έτοιμη να υποδεχθώ επισκέπτες σύντομα.

8. Θα είμαι μαμά – αρκούδα από δω και πέρα.
Αν, ωστόσο, δεχθούμε επισκέπτες (που φωνάζουν, έχουν βηχαλάκι, άπλυτα χέρια) και σου ρίξω το βλέμμα δώσε-μου-το-μωρό-τώρα, απλά δώσε μου το μωρό τώρα.

9. Όλα θα πάνε καλά
Τουλάχιστον, ας είμαστε ψιλοάσχετοι γονείς ΜΑΖΙ. Γιατί, ας το παραδεχθούμε – Ποτέ δεν θα τα ξέρουμε όλα.

Πηγή: themamagers.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!