10 tips για μπαμπάδες: πώς θα σας λατρέψει η κόρη σας!
10 tips για μπαμπάδες: πώς θα σας λατρέψει η κόρη σας!


Η αλήθεια είναι πως η σχέση πατέρα – κόρης, όσο σημαντική κι αν είναι, συχνά είναι δύσκολη. Φυσικά και οι μπαμπάδες θέλουν είναι κοντά στα κορίτσια τους και να τα φροντίζουν, αλλά κάποιες φορές δεν έχουν ιδέα πώς να το κάνουν! Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ όσο νομίζατε μέχρι τώρα. Εάν, λοιπόν, θέλετε να δείτε τη σχέση πατερά – κόρης να ανθίζει, πάρτε ιδέες από τους παρακάτω μπαμπάδες. Έκαναν λάθη, πειραματίστηκαν μα τελικά βρήκαν τρόπους για να τους λατρέψουν τα κορίτσια της ζωής τους.

Μην ντρέπεστε να την φιλήσετε

Μερικές φορές, οι μπαμπάδες νιώθουν άβολα ή αμήχανα να φερθούν τρυφερά στο κοριτσάκι τους. Ωστόσο, πρέπει να ξέρετε πως οι κόρες σας λατρεύουν τα φιλιά και τις αγκαλιές σας! Νιώθουν σπουδαίες και απολαμβάνουν ακόμα και την παραμικρή τρυφερή σας κίνηση.

Να απαντάτε όλες τις ερωτήσεις της

Ξεχάστε την φράση «ρώτα τη μαμά». Σε κάθε ερώτηση της κόρης σας, προσπαθείτε να δίνετε μια καλή και ολοκληρωμένη απάντηση. Ακόμα, όμως, κι αν δεν έχετε όλες τις απαντήσεις, πάρτε την από το χέρι και ψάξτε να τις βρείτε παρέα!

Αναλάβετε ευθύνες που αφορούν τις κόρες σας

Καμία μαμά δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα για την μητρότητα. Η εμπειρία και η καθημερινή τριβή, όμως, καθώς και η διάθεσή της να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη στον καινούριο της ρόλο, την έκαναν ειδήμονα στο να αλλάζει πάνες, να φτιάχνει την τέλεια φρουτόκρεμα, να παίζει πριγκίπισσες ή να διαβάζει παραμύθια. Το ίδιο, λοιπόν, πρέπει να κάνετε κι εσείς. Ασχοληθείτε με τις καθημερινές ευθύνες του παιδιού και δείτε τη σχέση με την κόρη σας να ισχυροποιείται.

Μάθετέ την να αλλάζει λάστιχο…

…. Ή μπόουλινγκ, ή να παίζει ποδόσφαιρο. Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα και διδάξτε την πράγματα που θα την κάνουν να νιώσει περήφανη, ανώτερη από τα υπόλοιπα κορίτσια και πολύ πιο κοντά στον λατρεμένο της μπαμπά.

Χορέψτε μαζί της πριν την ημέρα του γάμου της

Ο μπαμπάς μας είναι ο πρώτος άνδρας της ζωής μας. Εάν, λοιπόν, εκείνος μας συμπεριφερθεί σωστά, δίκαια και με τρυφερότητα, τότε θα μεγαλώσουμε και φερόμαστε καλά στον εαυτό μας. Μην περιμένετε να μεγαλώσει για να την ζητήσετε σε χορό, να της πάρετε λουλούδια, να την κρατήσετε αγκαλιά και να της δείξετε πώς πρέπει να είναι ο σωστός καβαλιέρος!

Να είστε μπαμπάς όλη την εβδομάδα και όχι μόνο τα σαββατοκύριακα

Οι περισσότεροι μπαμπάδες πηγαίνουν στη δουλειά, γυρνούν κουρασμένοι και δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τα παιδιά τις καθημερινές. Εάν θέλετε να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με την κόρη σας, όμως, μην είστε μπαμπάς του σαββατοκύριακου. Βάλτε την για ύπνο επιστρέφοντας από τη δουλειά, διαβάστε της ένα βιβλίο ή φάτε μαζί βραδινό. Ο ρόλος του μπαμπά, εξάλλου, είναι καθημερινός…

Όταν η μαμά συνοδεύει την κόρη σας σε μια δραστηριότητα, πηγαίνετε μαζί τους

Το να πηγαίνεις την μικρή σου στο κολυμβητήριο, να την βοηθάς να αλλάξει ρούχα κι έπειτα να την καμαρώνεις από τις κερκίδες καθώς κολυμπάει σαν παπί, δεν είναι ντροπή. Είναι απόδειξη πως συμμετέχετε ενεργά στη ζωή της, παρακολουθείτε την πορεία της, την θαυμάζετε και θέλετε να περνάτε χρόνο μαζί της.

Εάν σας ζητήσει να την παντρευτείτε, αρνηθείτε ευγενικά

Τα περισσότερα κορίτσια, μεταξύ 3-6 ετών, θέλουν να παντρευτούν τον μπαμπά τους. Ένα, λοιπόν, δεχτείτε μία τέτοια πρόταση από την κόρη σας, αρνηθείτε ευγενικά, με σεβασμό και τρυφερότητα. Μην προσβάλλετε την θηλυκότητα που αρχίζει να επιδεικνύει και διδάξτε της τον τρόπο που πρέπει να της συμπεριφέρονται όλοι οι άντρες: με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Κουβαλήστε την στους ώμους σας

Πριν μεγαλώσει και βαρύνει πολύ, φροντίστε να την κουβαλάτε στους ώμους με κάθε ευκαιρία. Εάν, πάλι, είναι ακόμα μικροσκοπική, βάλτε την στον μάρσιππο και πηγαίνετε μαζί παντού. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτός ο τρόπος βοηθά τα παιδιά να δεθούν ακόμα πιο πολύ μαζί σας.

Μάθετε να δέχεστε την άρνησή της

Πολλές φορές είναι δύσκολο να δεχτούμε το «όχι» σαν απάντηση, πόσο μάλλον όταν αυτό προέρχεται από τα παιδιά μας. Ωστόσο, όταν της προτείνετε να πάτε σινεμά κι εκείνη αρνηθεί, δεχτείτε το με αξιοπρέπεια και συνεχίστε σαν να μην συνέβη τίποτα. Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνετε και στην κόρη σας πως η άρνηση σε μία πρόταση δεν ισοδυναμεί με απόρριψη της ίδιας αλλά της ιδέας της. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σωστά την άρνηση!

Πηγή: brightside.me


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!