4 βασικές αλλαγές στη ζωή ενός άντρα που γίνεται πατέρας
4 βασικές αλλαγές στη ζωή ενός άντρα που γίνεται πατέρας


Κάθε άνθρωπος ξέρει ότι η ζωή του αλλάζει σημαντικά όταν αποκτά παιδί. Ένας μπαμπάς χρειάζεται περισσότερο χρόνο από μία μαμά για να το καταλάβει και να συνδεθεί με το μωρό, αλλά οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και θα τις ακούσετε σίγουρα από τους φίλους που έχουν ήδη παιδιά.

*Ελαχιστοποιείται (ή εξαφανίζεται) ο προσωπικός σας χρόνος. Οι περισσότεροι άντρες χρειάζονται χρόνο μετά τη δουλειά για να αποφορτιστούν, αλλά όταν έρχεται η πατρότητα, έρχεται και το μεταμεσονύχτιο ξύπνημα, το κλάμα του μωρού και η συνεργασία με τη μαμά στο τάισμα

*Γίνεστε πιο υπεύθυνοι. Ο νέος ρόλος μας κάνει να αμφισβητούμε το κατά πόσο είμαστε καλοί ή επαρκείς γονείς, αλλά είναι βοηθητικό να θυμόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι νιώθουν το ίδιο και προχωρούν με το ένστικτο.

*Προβληματίζεστε για την ικανότητα του φύλου σας. Μπορεί να σας προβληματίζει το ότι η μαμά του παιδιού μπορεί να θηλάσει ή ότι έχει πιο ισχυρό ένστικτο και δέσιμο με το παιδί. Σιγά σιγά όμως, και ο μπαμπάς προσαρμόζεται στις αλλαγές και τις ανάγκες του μωρού.

*Οι περισσότεροι φίλοι σας θα είναι γονείς. Σίγουρα θα διατηρήσετε τις παλιές φιλίες σας, αλλά τώρα φαίνεται αρκετά σημαντικό το να υπάρχουν στη ζωή σας άνθρωποι που βιώνουν τις ίδιες εμπειρίες με εσάς και μπορούν να λειτουργήσουν σας ομάδα υποστήριξης.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!