Πότε πρέπει να πιεις το πράσινο τσάι;
Πότε πρέπει να πιεις το πράσινο τσάι;


Το πράσινο τσάι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πιείς εάν θέλεις να χάσεις βάρος και αυτό το γνωρίζεις πολύ καλά. Δεν έχει και την πιο ωραία γεύση, αλλά είναι το αγαπημένο ρόφημα όλων αυτών των ανθρώπων εκεί έξω που ασχολούνται με την γυμναστική και τους τρόπους απώλειας βάρους.

Ωστόσο για να πετύχεις κάτι που θέλεις πολύ πρέπει να κάνεις και θυσίες, οπότε παρά την όχι και τόσο τέλεια γεύση του, το τσάι θα γίνει ο αγαπημένος σου φίλος. Και αυτό γιατί περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, ένζυμα, αμινοξέα και φυτοχημικά όπως οι πολυφαινόλες. Έχει επίσης βιταμίνες Β, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και καφεΐνη.

Ποια είναι όμως η πιο κατάλληλη ώρα για να πιείς το πράσινο τσάι σου; Ο μόνος τρόπος για να λαμβάνεις όλα τα οφέλη του πράσινου τσαγιού, είναι να το πίνεις την κατάλληλη στιγμή και παρακάτω θα διαβάσεις ποια είναι αυτή (ή αυτές).

#1. Πριν πας για ύπνο
Εάν πίνεις το πράσινο τσάι για να χάσεις βάρος, η καλύτερη στιγμή για να το πιείς είναι 2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο. Το να πίνεις πράσινο τσάι πριν από τον ύπνο σε βοηθάει να κάψεις λίπος ενώ κοιμάσαι και θα είναι αυτό που θα δουλεύει στον οργανισμό σου όλη νύχτα, αν δεν έχεις φάει κάτι το βράδυ. Από την άλλη αν δεν το πίνεις με σκοπό να χάσεις βάρος, καλύτερα να αποφύγεις τις βραδινές ώρες, καθώς η καφεΐνη θα επηρεάσει τον ύπνο σου.

#2. Μισή ώρα πριν την προπόνηση σου
Πιες το πράσινο τσάι σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν την προπόνηση σου. Έρευνες έχουν δείξει πως το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο της απόδοσής σου και να σε βοηθήσει να αντέξεις περισσότερο. Έτσι συμβάλλει και στο να χάσεις βάρος και να κάψεις λίπος.

#3. Μία ώρα πριν ή μετά τα γεύματα σου
Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να πίνουν πράσινο τσάι μετά τα γεύματα τους. Το να πίνεις πράσινο τσάι αμέσως μετά τα γεύματα σου μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που προκαλείται από την καφεΐνη και τις τανίνες που περιέχονται και δρουν ως εμπόδιο. Γι’ αυτό η καταλληλότερη ώρα για το πράσινο τσάι σου είναι από 45 λεπτά έως και 1 ώρα πριν ή μετά τα γεύματά σου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!