4+1 τρόποι περιποίησης των ποδιών σου το καλοκαίρι
4+1 τρόποι περιποίησης των ποδιών σου το καλοκαίρι


Οι σκασμένες φτέρνες και οι φουσκάλες στα πόδια είναι τα κλασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε το καλοκαίρι και μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ άβολα όταν φοράμε τα πέδιλα μας. Μπορεί τον χειμώνα να μην ασχολείσαι και τόσο πολύ με το σώμα και τα κάτω άκρα σου, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να περιποιηθείς τα πόδια σου!

Δεν αρκεί μόνο να βάφεις τα νύχια των ποδιών σου για να δείχνουν πιο περιποιημένα και όμορφα. Εξίσου σημαντικό, τόσο για την εμφάνιση όσο και για την υγεία των ποδιών σου, είναι και το να φροντίζεις να είναι πάντα λεία και απαλά όταν αρχίζουν και ξεφλουδίζουν το καλοκαίρι από την ζέστη.

Πως μπορείς όμως να φροντίσεις για την περιποίηση τους μόνη σου στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να κλείσεις ραντεβού για πεντικιούρ στην nail artist σου;

Πως να περιποιηθείς τα πόδια σου μόνη σου στο σπίτι!

Μαλάκωσε το ξηρό δέρμα με χαμομήλι

Ότι πιο κλασικό όταν πιάνουν οι ζέστες είναι ότι νιώθουμε το δέρμα στα πόδια μας να γίνεται πιο ξηρό. Γι' αυτό οφείλονται τα κλειστά παπούτσια και φυσικά το ότι ιδρώνουν τα πόδια μας. Το ίδιο όμως συμβαίνει και όταν φοράμε πέδιλα και περπατάμε αρκετές ώρες μέσα στη ζέστη.

Για να μαλακώσεις λοιπόν το δέρμα σου θα πρέπει να φροντίσεις το βράδυ πριν κοιμηθείς να βάλεις τα πόδια σου μέσα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και 3 με 5 κουταλιές της σούπας τσάι χαμομήλι για 20 λεπτά. Φρόντισε όμως πρώτα να έχεις αφήσει μέσα το χαμομήλι για 10 λεπτά, ώστε να αφήσει στο νερό όλα του τα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα.

Έπειτα, ενυδάτωσε το δέρμα σου και φόρεσε τις κάλτσες σου για να κοιμηθείς με αυτές.

Εξαφάνισε τους κάλους με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό απολεπιστικό το οποίο όμως έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Για να την χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να προσθέσεις 3 κουταλιές της σούπας μέσα στην μπανιέρα σου αφού την γεμίσεις με ζεστό νερό. Άφησε τα μέσα στο νερό να μουλιάσουν για 15 λεπτά και στην συνέχεια τρίψε τα πόδια σου με μια ελαφρόπετρα.

Όταν τελειώσεις, ξέπλυνε τα με χλιαρό νερό και χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα. 

Θεράπευσε τις φουσκάλες με μηλόξυδο

Το να χρησιμοποιείς χανζαπλάστ για να αποφύγεις το να τρίβονται οι φουσκάλες επάνω στα παπούτσια σου είναι σίγουρα αποτελεσματικό, το καλύτερο όμως είναι το να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο.

Το συγκεκριμένο ξύδι έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και στην επούλωση των φουσκάλων. Αρκεί μόνο να ρίξεις μια γενναιόδωρη ποσότητα επάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι και να ταμπονάρεις με αυτό τις φουσκάλες σου. 

Ξεκούρασε τα πονεμένα πόδια σου με ζεστό και κρύο νερό

Για να ανακουφίσεις τα πόδια σου μετά από μία δύσκολη ημέρα δεν έχεις παρά να γεμίσεις μια λεκάνη με ζεστό νερό και μια δεύτερη με κρύο νερό αλλά όχι παγωμένο. Βάλε λοιπόν πρώτα τα πόδια σου στο ζεστό νερό για 2-3 λεπτά και έπειτα στο κρύο για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Επανέλαβε αυτή την εναλλαγή για δύο φορές ακόμη και στο τέλος βάλ'τα σε χλιαρό νερό για περίπου 5 λεπτά.

Θεράπευσε τις σκασμένες φτέρνες με φυτικά έλαια

Αρχικά θα πρέπει να κάνεις ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και αλάτι και να τρίψεις τις φτέρνες σου με μία ελαφρόπετρα. Αφού τα ξεπλύνεις και τα αφήσεις να στεγνώσουν άπλωσε στις φτέρνες σου οποιοδήποτε φυτικό έλαιο, όπως για παράδειγμα ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, ή λάδι καρύδας και φόρεσε βαμβακερές κάλτσες για 2 ώρες ή ακόμη καλύτερα για όλο το βράδυ.

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία κάθε μέρα μέχρι να νιώσεις ότι έχουν μαλακώσει οι φτέρνες σου και είναι και πάλι απαλά. Δες ακόμη μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για σκασμένες φτέρνες!

Πηγή: www.ediva.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!