DIY Δαφνέλαιο για την τριχόπτωση
DIY Δαφνέλαιο για την τριχόπτωση


Το δαφνέλαιο είναι ένα γνωστό παραδοσιακό καλλυντικό υλικό, που χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σταματάει την τριχόπτωση, ψαλίδα, μαυρίζει τα μαλλιά και τους δίνει λάμψη χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

Είναι εξ ίσου καλό για τους πιασμένους μύες και ειδικά στην τενοντίτιδα, στην αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, διάστρεμμα και θλάσεις.

Υλικά
1 φλυτζάνι ξερά φύλλα και (αν έχετε) καρπούς δάφνης
3 φλυτζάνια ελαιόλαδο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνης
2 κάψουλες βιταμίνη Ε

Παρασκευή

1ος τρόπος
Κόφτε, ή σπάστε τα δαφνόφυλλα σε μικρά κομματάκια και κοπανίστε τους καρπούς.
Βάλτε τα σε ένα βάζο προσθέτοντας το λάδι και κλείστε με το καπάκι του, αφήνοντας το μείγμα σε φωτεινό μέρος για 2 μήνες.

2ος τρόπος
Αν βίαζεστε και δεν μπορείτε να περιμένετε, αφού τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο βάζο τα κομματιασμένα φύλλα με τους καρπούς και το λάδι, βάλτε το σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία για 6 ώρες.

Μετά κλείστε την θερμοκρασία αφήνοντας το πάνω στην ζεστή εστία, για να κρυώσει σιγά – σιγά.

Είτε χρησιμοποιήσετε τον πρώτο τρόπο, είτε τον δεύτερο, σουρώσετε το λάδι και βάλτε το σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο προσθέτοντας το αιθέριο έλαιο και τη βιταμίνη. Φυλάξτε το σε σκιερό μέρος ή μέσα στο ψυγείο.

Χρήση
Απλώστε μια ποσότητα στα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ, αρχίζοντας από τις ρίζες και φτάνοντας ως τις άκρες των μαλλιών σας.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια διαφανή μεμβράνη και μετά με μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε το για μια ώρα τουλάχιστον. Να ξέρετε, ότι η ζέστη βοηθά την τονωτική και θεραπευτική δράση του δαφνέλαιου, καθώς εισχωρεί καλύτερα στη δομή της τρίχας.

Εάν τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα, ξερά και σπάνε εύκολα, αφήστε το λάδι στο κεφάλι σας όλο το βράδυ.

Όταν είναι να λουστείτε, μη βρέξετε τα μαλλιά σας, πρώτα βάλτε λίγο σαμπουάν στο χέρι σας και κάντε ελαφρύ μασάζ. Κατόπιν ρίξτε λίγο χλιαρό νερό εξακολουθώντας το μασάζ, ώστε να πάει παντού το σαμπουάν. Επαναλάβετε την διαδικασία αν χρειάζεται 1-2 φορές, ώσπου να τα νιώσετε καθαρά τα μαλλιά σας.

Η μεγάλη δόση σαμπουάν δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Πρέπει να μπαίνει πάντοτε στην παλάμη του χεριού σας και ποτέ στο κεφάλι κατευθείαν από το μπουκάλι, γιατί έτσι μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα που βάζετε.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 1 φορά την εβδομάδα.

Συμβουλή
Η αποστείρωση γίνεται, αν ρίξτε στο βάζο καυτό νερό και μετά λίγο οινόπνευμα, τοποθετοτώντας το ανάποδα και αφήνοντας το να στεγνώσει μόνο του.

Πηγή: healingeffect.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!