Αυτά τα 3 λάθη κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού
Αυτά τα 3 λάθη κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού


Σίγουρα κάνεις κάποιο από αυτά (ή και τα τρία)!

Το να ξέρεις πως να διακοσμήσεις το σπίτι σου δεν είναι κάτι που πρέπει να το έχεις σπουδάσει ή να έχεις κάποιο έμφυτο χάρισμα. Εν έτει 2017 όμως, είναι ίσως το πιο έυκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις και αυτό γιατί το Instagram και το Pinterest είναι αυτές οι δύο εφαρμογές, που μπορούν να σου δώσουν άπειρη έμπνευση.

Υπάρχουν όμως κάποια συγκεκριμένα πράγματα στην διακόσμηση του σπιτιού σου, τα οποία όλοι κάνουμε και καλό θα ήταν να τα αποφεύγουμε από εδώ και πέρα.
#1. Αγοράζεις πράγματα για να καλύψεις τον κενό χώρο
Λάθος, λάθος και πάλι λάθος. Όταν μετακομίζεις στο πρώτο ή στο δεύτερο σπίτι σου μετά το πανεπιστήμιο είναι δελεαστικό να θέλεις να αγοράσεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου, χωρίς πραγματικά να σκέφτεσαι αν ταιριάζει με το προσωπικό σου στυλ ή αν τελικά θα το χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλύψεις όταν μετακομίζεις για πρώτη φορά, αλλά δεν χρειάζεται από την πρώτη εβομάδα κιόλας να επισκεφθείς τα μεγαλύτερα καταστήματα επίπλων που υπάρχουν στην αγορά. Δες το χώρο σου και κάνε την αυτοκριτική σου σχετικά με αυτόν.
Δεν είναι απαραίτητο να αγοράζεις αντικείμενα και έπιπλα που δεν σου αρέσουν ή δεν είναι του γούστου σου, μόνο και μόνο για να γεμίσεις τον κενό σου χώρο.
#2. Μην το παρακάνεις με τα σουβενίρ
Μπορεί να λατρεύεις τα ταξίδια στην Ελλάδα, στα νησιά και γενικά στην Ευρώπη και να υπόσχεσαι σε φίλους και συγγενείς πως θα φέρεις μικρά αντικείμενα και σουβενίρ (δεν γλινεται να μην πάρεις και για σένα κάτι) όμως είναι και το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Καλά τα ταξίδια, αλλά μη γεμίζεις το σπίτι σου με μικρά άχρηστα αντικείμενα. Αρκέσου στα μαγνιτάκια για το ψυγείο σου ή σε κάποιο μπρελόκ, που είναι και πιο χαριτωμένο και πιο μίνιμαλ.
#3. Μην κρατάς άχρηστα αντικείμενα
Όταν μπαίνεις σε δικό σου σπίτι μόνη σου για πρώτη φορά θέλεις να το γεμίσεις με πράγματα και να το διακοσμήσεις σύμφωνα με το δικό σου γούστο. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, πως αν για παράδειγμα λατρεύεις το διάβασμα, τότε από το σπίτι σου δεν θα λείπουν τα ράφια με διάφορα βιβλία.
Στην πορεία όμως και στην επόμενη μετακόμιση σου, όλα αυτα τα πράγματα που αγόρασες τότε, δεν θα έχουν αξία και θα είναι τελείως περιττά. Αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα σου είναι και τελείως άχρηστα και θα πιάνουν τζάμπα χώρο στο σπίτι σου. Οπότε μην αγοράζεις πράγματα τα οποία θα βαρεθείς σε λιγότερο από μήνα και θα γεμίζουν απλά το χώρο σου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!