Τρεις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά
Τρεις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά


"Ο Μικρός Πρίγκιπας" στη σκηνή του Θεάτρου Ένα
Η παράσταση αποτελεί θεατρική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Ο Μικρός Πρίγκιπας», του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Η σκηνοθέτιδα Βασιλική Ανδρέου, η οποία συνέλαβε και την ιδέα για την μεταφορά του έργου στη σκηνή, δηλώνει ότι «το μαγικό ταξίδι του μικρού πρίγκιπα, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα ζωής και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή». «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια», γράφει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Το έργο που ανεβάζει το «θέατρο ένα» αποτελεί μια ευρηματική παράσταση που μεταφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα σε σχέση με την φιλία, την αγάπη και τη δύναμη της φαντασίας. Ταυτόχρονα καυτηριάζει τις συμπεριφορές του κόσμου των μεγάλων που σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται από ματαιοδοξία, εγωισμό, δίψα για εξουσία και λεφτά, απληστία, συμπεριφορές που οδηγούν τους ανθρώπους στη μοναξιά.

Για τη σκηνική μεταφορά του παραμυθιού, οι τρεις ηθοποιοί με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς, που θα εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους, μεταφέρουν αυτά των μηνυμάτων δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση.

Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Θέμις Ππόλου, Βασιλική Ανδρέου

>> Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 3 μμ, Κυριακή στις 11 πμ. Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Το "Αστρογέννητο Παιδί" του Όσκαρ Ουάιλντ από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Σκάλα
Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» εγκαινιάζει την νέα θεατρική περίοδο 2019/20 με την Παιδική του Σκηνή και η οποία παρουσιάζει το εξαιρετικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Αστρογέννητο Παιδί». Θα ακολουθήσουν ακόμα 3 τακτικές παραστάσεις στις 13 και 20 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου – ώρα 11.00π.μ. στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» ενώ παράλληλα θα δίνονται οργανωμένες παραστάσεις σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Με βάση την επιτυχία αλλά και την καθολική αποδοχή που έτυχε την προηγούμενη σχολική χρονιά η παράσταση της Παιδικής Σκηνής με το έργο «Το Αστρογέννητο Παιδί» του Όσκαρ Ουάιλντ αλλά και για να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να την παρακολουθήσουν, το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα συνεχίσει και φέτος τις παραστάσεις του έργου μέχρι τα Χριστούγεννα. «Το Αστρογέννητο Παιδί» είναι μια ακόμη δημιουργική πρόταση με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους που έχει μαγέψει, γοητεύσει και συγκινήσει τις μερικές χιλιάδες παιδιά αλλά και μεγάλους που την έχουν παρακολουθήσει.

Το έργο: Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο…

Και έτσι αρχίζει η ιστορία και το ταξίδι της ζωής για το αστρογέννητο παιδί που έρχεται να μας ταξιδέψει μαζί του και να μας διδάξει για τις μεγάλες αξίες όπως η ομορφιά, η καλοσύνη, η ταπεινότητα, η μετάνοια, η ηθική, η δικαιοσύνη, η προσφορά, η Αγάπη.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη, Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Αχιλλέως, μουσική: Ανδρέας Γερολέμου, Ενορχήστρωση τραγουδιών : Βαλεντίνος Βαλιαντή. Χορογραφίες: Ρόζα Μαρία Πάντζη. Ηθοποιοί: Μαρία Ζορλή, Μαρία Μεσαρίτη, Δημήτρης Χατζηπαύλου, Στέφανος Κασάπη, Γιώτα Ηλία.

>> Κυριακή 13 Οκτωβρίου, Θέατρο «ΣΚΑΛΑ», Λάρνακα, 11.00.

Ο πρίγκιπας βάτραχος
Το Θέατρο Βεστιάρι παρουσιάζει το παραμύθι των διάσημων αδελφών Γκρίμ. «Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με τα προηγούμενα μας παιδικά έργα, πιστά υποσχόμενοι στην ποιότητα που προσφέρουμε, ετοιμάζουμε για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους μια μαγική παραμυθένια παράσταση μιας άλλης εποχής, μιας βασιλικής, πριγκιπικής εποχής, για την αληθινή, πραγματική ομορφιά: την εσωτερική αυθεντική ομορφιά κάθε ψυχής. Το νέο μας παιδικό έργο είναι βασισμένο και πάλι στο γνωστό κλασσικό παραμύθι, των διάσημων αδελφών Γκρίμ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει, που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται, από μικρούς και μεγάλους, αφού οι παραμυθένιοι του ήρωες σε προκαλούν και σε προσκαλούν στο μαγικό τους ταξίδι σε μια εποχή όπου ζουν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Σε μια εποχή όπου μιλούν ακόμα και βάτραχοι! Πρωταγωνιστής και πάλι η δράση με τον πρίγκιπα - βάτραχο ήρωά μας, να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει την πραγματική ομορφιά.

>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 15.00 & 17.30. Πληρ. 96403029 / 96020301.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!