Πόρος, το νησί της γαλήνης!!
Πόρος, το νησί της γαλήνης!!


Το Πάσχα είναι προ των πυλών και το θέμα μας σήμερα θα μπορούσε να παρακινήσει όσους τολμούν και μπορούν να εκδράμουν ακόμα και στο παραπέντε!

Λέω να πεταχτούμε μέχρι τον Πόρο, γνωστό και πολύ αγαπητό το νησάκι σε όλη την Κύπρο. Θα μου επιτρέψετε να σας το παρουσιάσω, όπως το ζω εγώ τα τελευταία 20 χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι όσοι έχετε βρεθεί στον Πόρο, έχετε καθιερώσει το πέρασμα σας και επόμενες φορές , πολλοί μου λένε πόσο πολύ αγαπούν το νησί μέχρι που πολλοί από τους γνωστούς μου θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα σπίτι εκεί!

Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι του Πόρου είναι πολύ φιλόξενοι και ζεστοί και κάνουν τα πάντα για να φύγεις από το νησί, με τις καλύτερες εντυπώσεις! Μην ξεχνάτε πως η κυρία ασχολία των περισσότερων είναι ο τουρισμός, και ο χειμώνας είναι βαρύς! Οπότε από το Πάσχα και μετά ,όπως φοράνε τα καλά τους είναι πανέτοιμοι για την σεζόν που ξεκινά! Η αλήθεια είναι πως εκτός του τουρισμού οι περισσότεροι κάτοικοι του Πόρους ως γαιοκτήμονες έχουν επίσης μεγάλη παραγωγή δικών τους προϊόντων όπως, φρούτα ,λαχανικά αλλά και δικά τους ζώα. Για φρέσκο ψάρι δεν το συζητάω! Το δυνατό τους σημείο!

Αφήστε με όμως να σας κάνω τη δικιά μου ξενάγηση στον Πόρο, ίσως σας πω κάτι που δεν γνωρίζετε! Ήμουν εκεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες. Ο χειμώνας δίνει μια ξεχωριστή ομορφιά στο νησί και σίγουρα αξίζει να το δεις από κοντά. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή:

Ο Πόρος είναι ένα νησάκι του Αργοσαρωνικού μεταξύ Αίγινας, Ύδρας και Σπετσών. Το μόνο αρσενικό νησί! Στον Πόρο θα φτάσεις και με αυτοκίνητο και διά θαλάσσης.

Από το λιμάνι του Πειραιά καθημερινά με flying Dolphin μέσα σε μία ωρίτσα. Αλλά και με το πλοίο της γραμμής αν θέλεις να βάλεις το αυτοκίνητο σου και να ταξιδέψεις μέσα σε 2 ώρες. Οδικώς μέσω Κορίνθου, Επιδαύρου θα απολαύσεις μια υπέροχη Διαδρομή μοιρασμένη σε βουνό και θάλασσα! Μέσος όρος δυόμιση ώρες. Αφού φτάσεις στο Γαλατά ένα παραθαλάσσιο μέρος της Πελοποννήσου ,θα περάσεις σε 5 λεπτά στον Πόρο μέσω του φεριμπότ που ενώνει την Πελοπόννησο με το νησί. Σίγουρα το μόνο που δεν θα σε προβληματίσει είναι η διαμονή σου στον Πόρο, αφού υπάρχουν ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια.

Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφέρω το στολίδι του πόρου το Sirene Blue resort που θα σας συναρπάσει πραγματικά αν το επιλέξετε για την διαμονή σας!

Θα σας μαγέψουν:

  •  Η τοποθεσία
  •  Η διακόσμηση
  •  Η άψογη εξυπηρέτησή
  •  Η άμεση πρόσβαση σε μία από τις ωραιότερες παραλίες
  •  Η μοναδική θέα που σου κόβει την ανάσα
  •  Το καλό φαγητό
  •  Τα πολλά χαμόγελα
  •  Τα ωραιότερα κοκτέιλ
  •  Το εκπληκτικό το spa

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Sirene Blue Resort θα έλεγα ότι είναι Ζεν από το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ , αφού από τα δύο υπέροχα Roof Garden του, το ένα εστιατόριο και το άλλο lounge bar μπορείς να αφεθείς στο απέραντο γαλάζιο! Και αν πέσετε σε πανσέληνο μην το κουνήσετε από κει! Από φέτος το καλοκαίρι στην οικογένεια του ξενοδοχείου προσχώρησε και μία άλλη παραλία, το Μοναστήρι, που περιμένουμε αγωνιωδώς να παρουσιαστεί σαν μία ακόμα επιλογή για τους επισκέπτες του νησιού, σεβόμενοι πάντα όπως έχουνε δείξει οι ιδιοκτήτες, το περιβάλλον!

Το ξενοδοχείο ανοίγει τις πύλες του και για τις ημέρες του Πάσχα , αφού σχεδόν επικρατεί πληρότητα. Την Κυριακή της Ανάστασης , στήνετε γιορτινή ατμόσφαιρα ,παρελαύνοντας όλο το jet set της Ελληνικής showbiz!

Όλοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις , όπως και ο διευθυντής του ,Ευάγγελος, ο οποίος 24 ώρες το εικοσιτετράωρο είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια!

Έχει απλά μια ιδιαιτερότητα : Θέλει τα πάντα να είναι τέλεια και οι επισκέπτες του ξενοδοχείου να είναι πιο ευχαριστημένοι από τις προσδοκίες τους!!

Παραλίες

  • Νεώριο
  • Λιμανάκι της αγάπης
  • Ρωσικός Ναύσταθμος
  • Μοναστήρι
  • Ασκέρι
  • Κανάλι

Το φαγητό στον Πόρο είναι εγγύηση αλλά αξίζει να ψάξετε για τα παρακάτω, σαν μία δικιά μου πρόταση:

Για ψάρι :

  • Ποσειδών Αντωνόπουλος
  • Πρίμα Σέρα Τάσος
  • Oasis

Ψαγμένα ταβερνάκια :

  • Καραβόλος πίσω από το σινεμά Διάνα
  • Απάγκιο στην πούντα

 

Για ψητά στα κάρβουνα :

  • Dimitri’s family
  • Πλάτανος
  • Πανόραμα στην παραλία του Ασκελιού :
  • Άσπρος γάτος στο Μικρό Νεώριο:
  • Θεανώ
  • Παύλου ,Μουρτζούκος, Καικάς στο Μεγάλο Νεώριο

Και πως είναι δυνατόν να ξεχάσουμε τα υπέροχα αμυγδαλωτά του Πόρου, θα βρείτε τα καλύτερα στον Δαγκλή, αλλά και τα εξαιρετικά ,μοναδικά, υπέροχα, χειροποίητά παγωτά του Βεσάλα στην πούντα !

Όπως και να μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε ψηλά προς το ναό του Ποσειδώνα την ταβέρνα Άγιος Νεκτάριος σε μία αυλή με απέραντη θέα στη θάλασσα. Εκεί θα σας εξυπηρετήσει η κυρία Μαρία με το πλατύ της χαμόγελο!

Στο Passagio μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί τον καφέ και το πρωινό σας.

Αν πάλι το επιλέξετε το βραδάκι ο κουμπάρος μου ο Στράτος θα σας περιποιηθεί μοναδικά και θα σας ξεδιψάσει’ με τα ‘κατάλληλα’ μέχρι το πρωί!

Αγαπημένος του ο Πάριος!

Απέναντι ακριβώς από τον ρωσικό ναύσταθμο υπάρχει το Δασκαλειό ένα μικρό νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας. Λόγω της ειδυλλιακής τοποθεσίας του γίνονται πάρα πολύ γάμοι.

Και το Δεκαπενταύγουστο στη γιορτή της Παναγίας όλα τα ψαροκάικα σημείο στολίζονται και παρελαύνουν μπροστά το Δασκαλειό!

Ο Πόρος ξεκίνησε να γίνεται γνωστός στην Κύπρο λόγω του Passage μία από τις πιο γνωστές σχολές του θαλάσσιου σκι σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η σχολή έχει μεταφερθεί στο Γαλατά αφού έχει αναπτυχθεί σε ένα ξεχωριστό μέρος διαμονής για τους λάτρεις του σκι φιλοξενώντας όλο το τζετ σετ της Ελλάδας, της Κύπρου , του Λιβάνου και όχι μόνο! Πάραυτα όποιος προτιμά τη διαμονή τους στον Πόρο, συνεχίζει να λειτουργεί η πρώτη σχολή passage water ski στην παραλία του Νεωρίου!

Ιδιοκτήτες της σχολής η Μαριάννα και ο Σωτήρης Κύπριος, το επίθετο του!

Να ξέρετε ότι οι στόχοι μαθητών και δασκάλων είναι υψηλοί για αυτό τα ρεκόρ στους υδάτινους στίβους καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο!!!!

Σημειώστε ότι μπορείτε μέσω τακτικών δρομολογίων καθημερινά να επισκεφθείτε τις Σπέτσες την Ύδρα και την Αίγινα ή για τους λάτρεις του φουσκωτού ενοικιάζοντας ένα, μπορείτε να εξερευνήσετε και τις κοντινές καταπράσινες παραλίες του νησιού.

‘ Τσελεβίνια και πλάκα’

Αυτή την περίοδο το νησί βρίσκεται σε πυρετώδεις ετοιμασίες για τις γιορτινές μέρες, αφού όπως όλα δείχνουν θα έχει αρκετούς επισκέπτες. Γι’ αυτό επιβάλλεται να φοράει τα γιορτινά του και να παρουσιαστεί υπέρλαμπρο!

Απολαύστε μερικές απείραχτες φωτογραφίες από την πρόσφατη επίσκεψη μου. Εγώ τις βρίσκω πιο γλαφυρές, θα νιώσετε πραγματικά σαν να είστε εκεί!

Καλή Αντάμωση, κάπου θα σας πετύχω!!!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!