Οι τέσσερις σύντροφοι της ζωής σου!!!
Οι τέσσερις σύντροφοι της ζωής σου!!!


Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μία βασίλισσα που είχε τέσσερις συντρόφους.

Πάνω από όλους έδειχνε αδυναμία στον τέταρτο. Τον έντυνε  με ακριβά ρούχα, του χάριζε πάντα τα καλύτερα, τον στόλιζε με κοσμήματα, του φορούσε αρώματα και του φέρονταν πολύ γενναιόδωρα.

Ο τρίτος  σύντροφός της βασίλισσας είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήταν αλαζόνας  όμως εκείνη τον αγαπούσε και τον σύστηνε με υπερηφάνεια στο κύκλο της αλλά   φοβόταν μήπως κάποια μέρα θα την άφηνε για άλλη γυναίκα....

Ο δεύτερος σύντροφός της ήταν πάντα ευγενικός και υπομονετικός μαζί της .Όταν  εκείνη αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί πάνω του ,ότι θα την άκουγε και θα την βοηθούσε δίνοντας την  λύση !

Ο πρώτος αν και ήταν πιστός σαν σκυλί και βρισκόταν πάντα δίπλα της εκείνη δεν του έδινε σημασία ,τον παραμελούσε τον ειρωνευόταν και τον έδιωχνε από κοντά της.

Και μια μέρα η Βασίλισσα αρρώστησε βαριά και κατάλαβε πως θα πεθάνει.

Σκέφτηκε  τότε πως είχε τέσσερις συντρόφους όμως σε λίγο δεν θα έχει κανέναν…….έτσι τους φώναξε όλους μπροστά της  και ρώτησε πρώτα τον τέταρτο που ήταν η μεγάλη της αδυναμία:         

« Σ’ αγάπησα περισσότερο από τους άλλους ,σε είχα πάντα στα πλούτη ντυμένο με τα πιο όμορφα ρούχα και μες την καλοπέραση ,δε σου χάλασα ποτέ χατίρι, τώρα που πεθαίνω θα με ακολουθήσεις για να έχω παρέα εκεί που πάω;

« Δεν υπάρχει περίπτωση !!

Εσύ τον δρόμο σου και εγώ το δικό μου.» απάντησε εκείνος κοφτά και την παράτησε σύξυλη. Τα  λόγια του την πλήγωσαν σαν μαχαίρι στην καρδιά!?

Μετά ρώτησε τον τρίτο σύντροφό της.

« Σε  αγάπησα σ’ όλη μου τη ζωή και πάντα γύρευα   την συντροφιά σου, τώρα που πεθαίνω θα με ακολουθήσεις το θάνατο;»

«Όχι φυσικά !απάντησε εκείνος.

« Η ζωή είναι πολύ ωραία για να την αφήσω. Όταν πεθάνεις θα παντρευτώ μια άλλη!!»

Η βασίλισσα ένιωσε να της κόβεται η αναπνοή και η καρδιά της βούλιαξε....

Ύστερα ρώτησε τον δεύτερο σύντροφό της.... πάντα ερχόμουνα σε σένα για βοήθεια και πάντα ήσουνα εκεί για μένα !

Όταν πεθάνω θα με ακολουθήσεις για να μου κρατάς συντροφιά;

«Λυπάμαι δεν μπορώ να σε βοηθήσω τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατήσω μαζί σου μέχρι τον τάφο!!

Απάντησε το παλικάρι κάνοντας την καρδιά της να ραγίσει ...

Τότε ακούστηκε μια φωνή ....»εγώ βασίλισσα μου θα έρθω μαζί σου θα σε ακολουθήσω όπου κι αν πας»!!

Η βασίλισσα γύρισε να δει από που ερχότανε η φωνή και είδε τον πρώτο και σύντροφο φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένος και παραμελημένος.         

Θρηνώντας η βασίλισσα είπε «αχ τι λάθος που έκανα ή δύστυχη, έπρεπε να σε είχα προσέξει περισσότερο ,όταν είχα την ευκαιρία!! Είπε και  ξεψύχησε !!!

Ήταν ήδη πολύ αργά!!!

Εδώ τελειώνει το παραμύθι και αρχίζει πραγματικότητα.

Η βασίλισσα είσαι εσύ και έχεις τέσσερις σύντροφοι ζωή σου

Ο τέταρτος σύντροφός σου είναι το ΣΩΜΑ σου.

Όσοι προσοχή και αγάπη και να του δώσεις, όσο και να του προσφέρεις όσο και να το στολίσεις, όση αδυναμία και να του δείξεις όταν έρθεις στιγμή και πεθάνεις θα σε εγκαταλείψει χωρίς οίκτο! 

Ο τρίτος σύντροφος σου είναι η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ σου , σου το κοινωνικό στάτους ,και ότι υλικό κατέχεις βρίσκονται μαζί σου ,όσο είσαι εν ζωή όμως μπορεί να σε εγκαταλείψουν ,και σίγουρα όταν έρθει η ώρα να φύγεις ακολουθούν άλλους και σε έχουνε κιόλας ξεχάσει!

Ο δεύτερος σύντροφος σου είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ &ΦΙΛΟΙ , όσο και να βρίσκονται κοντά σου την ύστατη ώρα , μόνο να σε ξεπροβοδίσουν μέχρι το τάφο σου μπορούν ,όχι όμως να έρθουν μαζί σου!!! 

Ο πρώτος ο σύντροφος σου είναι το ΠΝΕΥΜΑ σου που σχεδόν είναι πάντα παραμελημένο από το κυνήγι του πλούτου ,της δύναμης ,της εξουσίας των υλικών αγαθών ,όμως το πνεύμα σου είναι το μόνο που θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας το μόνο που θα είναι πιστό αιώνια!!!       


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!