Ένα πρωινό που θα λατρέψετε!!- από την διατροφολόγο Αλεξία Ποταμίτου
Ένα πρωινό που θα λατρέψετε!!- από την διατροφολόγο Αλεξία Ποταμίτου


Όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα ισορροπημένο και συνάμα καλό πρωινό. Ένα πρωινό που θα μας  δώσει την απαιτούμενη δύναμη και ενέργεια για την μέρα που θα ακολουθήσει. Ως διαιτολόγος, αλλά παράλληλα και μαμά φροντίζω πάντοτε να επιλέγω το καλύτερο τόσο για μας όσο και τα παιδιά μας. Τα δημητριακά αποτελούν από τις πρώτες επιλογές στις περισσότερες οικογένειες σε όσον αφορά το πρωινό έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μία αγαπημένη μου συνταγή για πρωινό με γκρανόλα .

 

Συνταγή για πρωινό

Υλικά

80-120 gr γκρανολα Deliciously Ella Original από Holland&Barrett

1 Κ μέλι Manuka Pharm Active Manuka Honey

200 ml νερό η γάλα αιγινο η 200 gr γιαούρτι

1 κ φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

1 Κ σταφίδες ( προαιρετικά)

 

 

Οδηγίες

Ζεσταίνετε το γάλα και έπειτα βάζετε τη γκρανολα Deliciously Ella Original για να γίνει σαν χυλός. 

Αν θέλετε βάζετε τη γκρανολα στο γάλα, στο νερό η στο γιαούρτι λίγες ώρες πριν για να φουσκώσει και να γίνει πιο εύπεπτη. Έπειτα προσθέτετε το μέλι  Manuka Pharm Active Manuka Honey για μια δόση γλυκάδας. Να θυμάστε το μέλι έχει αντισηπτικές ικανότητες και είναι αντιοξειδωτικό.

Αν θέλετε μια πιο δυνατή δόση πρωτεΐνης προσθέστε το φυστικιβούτυρο και αν ακόμα θέλετε λίγο μαγνήσιο και έξτρα βιταμίνες Β τότε προσθέστε και σταφίδες.

 

 Η Deliciously Ella Original Granola είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας καθώς είναι υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, καλύπτει κατά πολύ την ημερήσια ανάγκη μας σε σίδηρο, δεν περιέχει γλουτένη και για όσους έχετε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν περιέχει ίχνη γάλακτος και μπορείτε να την απολαύσετε ακολουθώντας τη συνταγή αντικαθιστώντας το γάλα απλά με νερό. Για μέλι σας συστήνω το  Manuka Pharm Active Manuka Honeyκαθώς δεν περιέχει γλουτένη, ίχνη σιταριού και αυγά.

Τα δύο πιο πάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα υποκαταστήματα της Holland& Barrett στη Κύπρο.

Απολαύστε


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!