Σ' αυτές τις 3 τροφές βάλε απαγορευτικό το βράδυ
Σ' αυτές τις 3 τροφές βάλε απαγορευτικό το βράδυ


Ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος μπορεί να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουμε.

Συγκεκριμένα, κάποιες τροφές έχουν επιπτώσεις στον οργανισμό μας όταν καταναλώνονται το βράδυ και θα ήταν καλό να αποφεύγουμε όταν αρχίζει να βραδιάζει και πριν πάμε για ύπνο.

Δείτε κάποιες από αυτές...

1. Όξινες τροφές: Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή οξύτητα, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα μπέργκερ, τα πικάντικα, τα τηγανητά, πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο. Αυτές οι τροφές προκαλούν παλινδρόμηση οξέων και επιβαρύνουν τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.

2. Αναψυκτικά: Έκτος από τις πολλές θερμίδες και τη ζάχαρη που περιέχουν τα περισσότερα από αυτά, τα αναψυκτικά περιέχουν και διεγερτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, που προκαλούν ανησυχία και δυσκολεύουν τον ύπνο.

3. Γλυκά: Ένα ευρύ φάσμα τροφών εμπίπτει στην κατηγορία των γλυκών, όπως σοκολάτες, καραμέλες, κέικ, ψημένα προϊόντα ζύμης κλπ., τα οποία πρέπει να αποφεύγετε το βράδυ επειδή προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του διαταράσσει τον ύπνο σας.

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!