6+1 βραδινά σνακ που δεν παχαίνουν
6+1 βραδινά σνακ που δεν παχαίνουν


Είναι κάτι βραδιές που ενώ κάθεσαι ήρεμα στον καναπέ, πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται «Να είχαμε τώρα ένα προφιτερόλ!» και αμέσως σηκώνεσαι και ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου περιμένοντας ότι με ένα μαγικό τρόπο θα έχει εμφανιστεί. Ψιλοπεινάς, νιώθεις ενοχές γι 'αυτό και αναρωτιέσαι τι να φας για να ξεγελάσεις την πείνα σου.

Οι βραδινές λιγούρες εμφανίζονται ύπουλα και μπορούν να σου στερήσουν ύπνο και σιλουέτα. Δείτε ποια σνακ μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις προσέχοντας τη σιλουέτα σας.

Τυρί χαμηλών λιπαρών με κράκερ ολικής άλεσης
αι όταν αναφερόμαστε στο τυρί, σίγουρα δεν εννοούμε ένα κιλό φέτα! Μια φέτα κίτρινο τυρί είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και σε συνδυασμό με κράκερ ολικής άλεσης, θα σας βοηθήσει να ξεγελάσετε την πείνα σας. Αν πάλι νιώθετε ότι δεν είναι αρκετό, σας προτείνουμε τυρί cottage, το οποίο έχει καζεΐνη, μια πρωτεΐνη που αυξάνει το αίσθημα της πληρότητας.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, έχει ελάχιστη ποσότητα σε ζάχαρη και μπορείτε να επιλέξετε να έχει χαμηλά λιπαρά. Αν δεν σας αρέσει σκέτο, προσθέστε αποξηραμένα cranberries ή φρούτα.

Ποπ κορν

Και κάπου εδώ, ίσως να νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα, αλλά όχι! Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι δεν αναφερόμαστε στο έτοιμο ποπ κορν, αλλά σε αυτό που φτιάχνουμε με καλαμπόκι. Και, φυσικά, πάντα χωρίς βούτυρο και αλάτι. Το συγκεκριμένο σνακ θα διαρκέσει περισσότερο, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας και επιπλέον έχει σεροτονίνη που βοηθάει στο να χαλαρώσετε.

Αυγά

Ένα βρασμένο αυγό περιέχει περίπου 75 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Μπανάνα

Παρόλο που μια μπανάνα έχει αρκετούς υδατάνθρακες και φτάνει τις 100 θερμίδες, περιέχει μεγάλες ποσότητες μαγνησίου και καλίου που ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού.

Λαχανικά

Ηλίου φαεινότερον ότι τα λαχανικά είναι το καλύτερο βραδινό σνακ! Κόψτε αγγούρια καρότα, ντομάτα και πιπεριές και συνδυάστε με ένα ντιπ χαμηλό σε λιπαρά.

Σάντουιτς γαλοπούλας

Ένα τοστ (καλύτερα με μαύρο ψωμί) με γαλοπούλα, λίγη μουστάρδα, μαρούλι και ντομάτα είναι ο καλύτερος συνδυασμός πρωτεϊνών, προκειμένου να ξεγελάσετε την πείνα σας, χωρίς να βαρυστομαχιάσετε.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!