Πώς μπορείτε να κάψετε θερμίδες με το κρύο νερό;
Πώς μπορείτε να κάψετε θερμίδες με το κρύο νερό;


Πιθανότατα έχετε διαβάσει παντού ότι πρέπει να πίνετε πολύ νερό όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η αντικατάσταση των ποτών που περιέχουν ζάχαρη με νερό, είναι ένας τρόπος να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε. Ακόμα, κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι το νερό γενικά μπορεί να περιορίσει τις θερμίδες που καταναλώνετε και να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

Πώς βοηθάει όμως το κρύο νερό στο αδυνάτισμα;

Μια μελέτη υποστηρίζει ότι το κρύο νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες ημερησίως. Συγκεκριμένα, 50 περισσότερες θερμίδες ανά λίτρο κρύου νερού, δηλαδή περίπου 25 θερμίδες για ένα μικρό μπουκάλι. Το αποτέλεσμα προκύπτει κυρίως από τη διαδικασία που ακολουθεί το σώμα σας, το οποίο χρειάζεται να θερμάνει το παγωμένο νερό στο πεπτικό σας σύστημα ώστε να το μετατρέψει στη θερμοκρασία του σώματος. 

Μια άλλη μελέτη που ακολούθησε, αμφισβήτησε τη διαφορά στις θερμίδες ανάμεσα στο κρύο νερό και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, εντοπίζοντας μικρότερη επίδραση: περίπου 5 θερμίδες ανά μπουκάλι με κρύο νερό.

Επομένως, αν προτιμάτε το κρύο νερό, συνεχίστε να το καταναλώνετε. Λίγοι άνθρωποι βρίσκουν το νερό σε θερμοκρασία δωματίου ευχάριστο, με αποτέλεσμα να πίνουν λιγότερο. 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητικής Ιατρικής συστήνει στους αθλητές και τους ανθρώπους που γυμνάζονται να πίνουν δροσερό νερό, καθώς θα θέλουν να πιουν περισσότερο από αυτό.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!