Με μια απλή αλλαγή στο πρωινό γεύμα μπορείτε να χάσετε βάρος!
Με μια απλή αλλαγή στο πρωινό γεύμα μπορείτε να χάσετε βάρος!


Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μια μικρή αλλαγή στο πρωινό σας.

Δύο ξεχωριστές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί (συγκριτικά με την κατανάλωση ψωμιού) μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Στη μία εκ των δύο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, 30 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες έφαγαν ψωμί ή αυγά για πρωινό.

Η ομάδα με τα αυγά κατέληξε να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα, κατά την υπόλοιπη ημέρα και για τις επόμενες 36 ώρες.

Με απλά λόγια, τα αυγά ήταν τόσο χορταστικά που οι γυναίκες είχαν ανάγκη λιγότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματά τους.

Η άλλη έρευνα χώρισε 152 υπέρβαρες γυναίκες σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έτρωγε αυγά και η άλλη ψωμί. Και οι δύο ομάδες συμμετείχαν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Μετά από οκτώ εβδομάδες, η ομάδα με τα αυγά είχε αξιοσημείωτες διαφορές με την ομάδα που κατανάλωνε ψωμί:

- 65% μεγαλύτερη απώλεια βάρους (400 γραμμάρια περισσότερα)
- 61% μεγαλύτερη μείωση στον Δείκτη Μάζας Σώματος
- 34% μεγαλύτερη μείωση της περιφέρειας της μέσης
- 16% μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό σωματικού λίπους

Η διαφορά στη μείωση βάρους δεν ήταν τεράστια, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν ξεκάθαρα ότι απλά πράγματα, όπως η αλλαγή ενός γεύματος, μπορεί να έχουν επίδραση.

Το αυγό είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα. Παρά το γεγονός ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, έρευνες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι δεν προκαλεί αύξηση της "κακής" χοληστερόλης ή καρδιακές παθήσεις, όπως πιστευόταν παλαιότερα.

Αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε ένα υγιεινό πρωινό, σκεφτείτε ξανά. Η παρασκευή ενός πρωινού με αυγά και λαχανικά δε θα σας πάρει περισσότερο από 5-10 λεπτά. Απλά ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας λίγα λεπτά νωρίτερα και το πρόβλημα λύθηκε!

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!