Αυτά πρέπει να γνωρίζετε για τους πόνους της ωορρηξίας
Αυτά πρέπει να γνωρίζετε για τους πόνους της ωορρηξίας


Μέχρι το 50% των γυναικών θα παρουσιάσουν πόνους ωορρηξίας τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Ορισμένες γυναίκες - περίπου το 20% - παθαίνουν κράμπες ωορρηξίας κάθε μήνα. Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι φυσιολογικό.

Ο σοβαρός πόνος, ωστόσο, δεν είναι. Έντονος ή παρατεταμένος πυελικός πόνος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενδομητρίωσης ή φλεγμονώδους νόσου της πυέλου. Εάν ο πόνος σας εμποδίσει να κάνετε σεξ ή να έχετε μια φυσιολογική καθημερινή ζωή, αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Μερικές φορές, οι πόνοι που βιώνετε δεν έχουν καμία σχέση με την ωορρηξία. Τι μπορεί να προκαλέσει πόνο στην ωορρηξία σε αυτές τις περιπτώσεις;

Πόνος στην ωορρηξία Συμπτώματα: Τι είναι φυσιολογικό;

Ένας άλλος όρος για τον πόνο της ωορρηξίας είναι ο mittelschmerz. Αυτός είναι στα γερμανικά ο «μεσαίος πόνος».

Ο πόνος στην ωορρηξία μπορεί να εμφανιστεί λίγες ημέρες πριν ή μετά την ωορρηξία. Δεν συμβαίνει απαραίτητα την ακριβή στιγμή που το αυγό απελευθερώνεται από την ωοθήκη.

Ο πόνος είναι συνήθως ήπιος, αλλά είναι γνωστό ότι μερικές γυναίκες τον νιώθουν αρκετά έντονα και μπορεί να διαρκέσει λίγες ώρες ή ακόμα και για μερικές ημέρες. Άλλες γυναίκες βιώνουν έναν ξαφνικό, οξύ αιχμηρό πόνο, που διαρκεί μόνο μια στιγμή.

Πότε να καλέσετε το γιατρό σας

Ο έντονος πόνος - οποιαδήποτε στιγμή του μήνα - πρέπει να ελεγχθεί. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας εάν

--- ο πόνος σας είναι σοβαρός
--- κάνετε εμετό ή έχετε σοβαρή διάρροια
--- έχετε πρόβλημα να αναπνεύσετε

Πηγή: baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!