Τι να πιείτε αντί για καφέ
Τι να πιείτε αντί για καφέ


Οι περισσότεροι βασιζόμαστε σε ένα φλυτζάνι αχνιστού καφέ το πρωί για να ξυπνήσουμε και να πάρουμε την ενέργεια που απαιτεί η μέρα στο ξεκίνημά της.

Η καφεΐνη δεν είναι όμως πάντα η ιδανική λύση, γι’ αυτό καλό είναι να έχετε κατά νου κάποιες πιο υγιεινές αλλά εξίσου αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Η καφεΐνη τονώνει την πνευματική λειτουργία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά για όσους είναι ευαίσθητοι σε αυτή, μπορεί να έχει ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όπως ευερεθιστότητα, άγχος και αϋπνία.

Δείτε λοιπόν κάποιες φυσικές εναλλακτικές που θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε:

Ροδιόλα ή χρυσή ρίζα: Είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως ανακουφιστικό του άγχους. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ενισχύει την πνευματική λειτουργία και βελτιώνει την ενέργεια, ιδιαίτερα για εκείνους που υποφέρουν από άγχος. Σε αντίθεση με την καφεΐνη, η οποία επιβαρύνει τα επινεφρίδια, η ροδιόλα τα ωφελεί, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα της ενέργειας.

Πορτοκάλια: Η βιταμίνη C απαιτείται για τη σύνθεση της καρνιτίνης, η οποία μεταφέρει λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να μετατραπούν σε ενέργεια για το σώμα.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ βοηθά στην καταπολέμηση της κούρασης επειδή αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο τζίντζερ στο χυμό ή το smoothie σας ή να το πιείτε με τη μορφή αφεψήματος.

Μηλόξιδο: Μία ή δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδου είναι ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας, καθώς θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε.

Μπακόπα: Πρόκειται για βότανο που χρησιμοποιείται συχνά στην Αγιουρβέδα, την παραδοσιακή ινδική ιατρική. Στην Ινδία είναι γνωστό ως brahmi. Η λήψη του bacopa monnieri έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη νόηση, μέσω της μείωσης του άγχους. Είναι επίσης αποτελεσματικό για τη βελτίωση του σχηματισμού μνήμης.

Πηγή: popsugar.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!