Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό για να χάσεις βάρος
Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρείς στο πρωινό για να χάσεις βάρος


Η παράλειψη γευμάτων δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους, ειδικά όταν πρόκειται για το πρωινό.

Το καλό πρωινό «ξυπνά» τον μεταβολισμό και σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας.

Ένα πλήρες πρωινό σας βοηθά επίσης να αισθάνεστε χορτάτοι, να μην έχετε νεύρα και να αποφύγετε τα παχυντικά σνακ και τις επιπλέον θερμίδες.

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, έχετε κατά νου τους παρακάτω τέσσερις κανόνες.

  • Φάτε πρωινό εντός μιας ώρας αφού ξυπνήσετε: Η ώρα που θα φάτε το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι σημαντική. Όταν τρώτε πρωινό λειτουργεί καλύτερα το βιολογικό ρολόι, ενισχύεται ο μεταβολισμός και αναπτύσσονται οι μύες.
  • Φάτε πρωτεΐνες, όχι ζάχαρη: Μπορεί οι τηγανίτες με μέλι να ακούγονται ιδανικές για ένα κυριακάτικο πρωινό, προσπαθήστε ωστόσο να τις αποφύγετε. Προτιμάτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, η βρόμη και οι ξηροί καρποί. Είναι τροφές χαμηλές σε θερμίδες και σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε.
  • Φάτε τουλάχιστον 8 γραμμάρια φυτικών ινών: Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι να επιλέγετε τροφές που σας χορταίνουν και σας βοηθούν να αποφύγετε τις λιγούρες που θα σας οδηγήσουν σε τροφές με ζάχαρη και πολλές θερμίδες. Ιδανικά φάτε τουλάχιστον 8 γραμμάρια φυτικών ινών.
  • Μην το παρακάνετε με τις θερμίδες: Ανάλογα με το βάρος σας και τους στόχους απώλειας βάρους που έχετε θέσει, οι θερμίδες του πρωινού πρέπει να κυμαίνονται από 300 ως 500. Κάντε έξυπνες επιλογές πρωινού, όπως ομελέτα με λαχανικά, smoothie πρωτεϊνών, βρόμη, φρέσκα φρούτα και τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως.

Πηγή: popsugar.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!