Γιατί ενώ τρώτε υγιεινά δεν χάνετε κιλά;
Γιατί ενώ τρώτε υγιεινά δεν χάνετε κιλά;


Τι πραγματικά συμβαίνει;
Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι πολύ πιθανό να έχετε στραφεί σε πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων όπως φυστικοβούτυρο, αμύγδαλα, ελιές και αποξηραμένα φρούτα. Όμως με λύπη διαπιστώνετε πως δεν χάνετε ούτε ένα γραμμάρια και στη χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να έχετε πάρει και λίγα επιπλέον κιλά. Τι πραγματικά συμβαίνει;

Η αλήθεια είναι πως εάν θέλετε να χάσετε βάρος πρέπει να υπολογίζετε τις ποσότητες που καταναλώνετε ακόμα και εάν οι επιλογές σας είναι υγιεινές. Γιατί υπάρχουν κάποιες τροφές που ενώ δεν περιμένετε ότι έχουν θερμίδες, αντ’ αυτού περιέχουν περισσότερες από ότι νομίζατε. Και ενώ είναι υγιεινές, αν τις καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητες θα πάρετε κιλά.

Θα δείτε λοιπόν πως ένα υγιεινό τρόφιμο μπορεί να σας προσθέσει κιλά εάν το κατανάλωσετε σε μεγάλες ποσότητες. Για παράδειγμα 1/3 φλιτζάνι goji berry έχει 150 θερμίδες, ενώ 2/3 φλιτζάνια περιέχουν 300 θερμίδες. Μια κουταλιά σούπας φυστικοβούτυρο μας δίνει μόλις 90 θερμίδες, ενώ δύο κουταλιές της σούπας μας δίνουν 180. Οι έξι ελιές περιέχουν μόλις 70 θερμίδες ενώ οι 12 ελιές 140 θερμίδες.

Καταλήγοντας διαπιστώνουμε πως εφόσον θέλουμε να χάσουμε κιλά, δεν έχει σημασία μόνο να τρώμε υγιεινά αλλά και η ποσότητα που καταναλώνουμε. Γιατί το να διπλασιάσετε το μέγεθος μπορεί να μη σας φαίνεται σοβαρό, όμως αυτή η επιλογή μπορεί να σας προσθέσει πολλές θερμίδες.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!