Τα 9+1 καλύτερα φρούτα για την απώλεια βάρους!
Τα 9+1 καλύτερα φρούτα για την απώλεια βάρους!


Εάν υπάρχει μια ομάδα τροφίμων που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να αδυνατίσετε γρήγορα είναι φρούτα. Τα φρούτα είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα είναι υγιεινή. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα φρούτα είναι εξίσου θρεπτικά και κατάλληλα για απώλεια βάρους. 

Υπάρχουν εκατοντάδες φρούτα με ποικίλες διατροφικές αξίες. Ορισμένα φρούτα μπορούν να μειώσουν την πείνα, την όρεξη και να σας κάνουν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους, είναι λογικό να επιλέξετε και να φάτε τα πιο κατάλληλα φρούτα.

Εδώ είναι τα 10 καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους.

1. Αβοκάντο

Ξέρω τι σκέφτεστε. Είναι το αβοκάντο φρούτο ή λαχανικό; Το αβοκάντο είναι φρούτο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα, τα αβοκάντο αποτελούνται κυρίως από υγιή λίπη και ίνες, και όχι από υδατάνθρακες.
 
Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι μια δίαιτα πλούσια σε αυτό το είδος λίπους μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της πείνας, στη μείωση της όρεξης και ακόμη και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

2. Μπανάνα

Οι μπανάνες έχουν σχετικά λίγες θερμίδες. Ένα μέσο μέγεθος περιέχει λίγο πάνω από 100 θερμίδες. Για όλα τα θρεπτικά οφέλη και τα οφέλη απώλειας βάρους που φέρνει, αυτό δεν είναι πολύ. 

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάτι που λέγεται ανθεκτικό άμυλο. Τα τρόφιμα με υψηλό ανθεκτικό άμυλο, όπως οι μπανάνες, τείνουν να είναι πολύ χορταστικά και μπορούν να μειώσουν την όρεξή σας μετά το φαγητό, εξασφαλίζοντας λιγότερες συνολικές θερμίδες.

Οι μπανάνες έχουν χαμηλές θερμίδες, πυκνές σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, οι οποίες μπορεί να έχουν επιπτώσεις κατά της όρεξης.

3. Μήλο

Τα μήλα δεν είναι μόνο μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, χάρη στις διαιτητικές ίνες και την υψηλή συγκέντρωση σε νερό. Η χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα επίσης προάγει την πληρότητα μετά το φαγητό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

4. Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια αποτελούν εξαιρετική πηγή αρκετών σημαντικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως ίνες, βιταμίνη C, θειαμίνη, φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά.

Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν συνδέσει τη βιταμίνη C με αποτελεσματικότερο μεταβολισμό του λίπους, που βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος.

5. Γκρέιφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι μια υπερτροφή και αξίζει να επισημανθεί ως ένα φρούτο που μπορείτε να τρώτε τόσο για απώλεια βάρους όσο και για βέλτιστη υγεία και, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, οι επιδράσεις του γκρέιπφρουτ στον έλεγχο του βάρους έχουν μελετηθεί άμεσα.

Σε μία μελέτη, 91 παχύσαρκα άτομα χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Σε μία ομάδα δόθηκε ένα εικονικό φάρμακο, σε μία μια κάψουλα γκρέιπφρουτ, σε μία ένας χυμός γκρέιπφρουτ και η τελευταία ομάδα έφαγε μισό φρέσκο ​​γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα.

Τα αποτελέσματα;

Η ομάδα φρέσκων γκρέιπφρουτ έχασε το περισσότερο βάρος, περίπου 1,6 κιλά για μια περίοδο 12 εβδομάδων.

Οι πότες χυμού γκρέιπφρουτ ήρθαν στη δεύτερη θέση και οι καταναλωτές της κάψουλας ήταν καλύτεροι από τους καταναλωτές του εικονικού φαρμάκου.

Στην πραγματικότητα, κατά μέσο όρο, η ομάδα του εικονικού φαρμάκου είδε το τρίτο της απώλειας βάρους σε σύγκριση με την ομάδα γκρέιπφρουτ.

Η ομάδα του γκρέιπφρουτ είχε επίσης μειώσεις στην αντίσταση στην ινσουλίνη, μια μεταβολική ανωμαλία που εμπλέκεται σε διάφορες χρόνιες ασθένειες.

Έτσι, φαίνεται ότι η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ περίπου 30 λεπτά πριν τα γεύματά σας σε καθημερινή βάση μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κορεσμένοι και να καταναλώσετε λιγότερες συνολικές θερμίδες.

6. Παπάγια

Η παπάγια είναι ένα πολύ υγιές τροπικό φρούτο.

Περιέχει μια σημαντική ποσότητα ινών, βιταμίνες Α και C. Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την οξείδωση.

Ωστόσο, η παπάγια είναι σχετικά χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε φυτικές ίνες.

Στην πραγματικότητα, κάθε φλιτζάνι παπάγια περιέχει 3 γραμμάρια ινών, 10% της καθημερινής συνιστώμενης τιμής.

Αυτό κάνει την παπάγια τέλεια τροφή για απώλεια βάρους.

Η παπάγια έχει επίσης χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα ή θερμίδες ανά γραμμάριο. Μελέτες έχουν δείξει ότι χαμηλής πυκνότητας τρόφιμα, όπως η παπάγια και τα άλλα φρούτα σε αυτή τη λίστα, σας επιτρέπουν να χορταίνετε χωρίς να καταναλώνετε πολλές θερμίδες, καθιστώντας ευκολότερο να χάσετε βάρος.

7. Ανανάς

Οι ανανάδες είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και είναι από τους πιο δημοφιλείς τροπικούς καρπούς παγκοσμίως.

Είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ποσότητας βιταμίνης C, μαγγανίου, χαλκού και φυλλικού οξέος.

Ένα φλιτζάνι ανανά παρέχει το 131% της ημερήσιας τιμής για τη βιταμίνη C και 76% της συνιστώμενης πρόσληψης μαγγανίου.

8. Μύρτιλο

Στην πρώτη θέση σε αντιοξειδωτικές δραστηριότητες, τα μύρτιλα είναι ένα από τα πιο υγιή μούρα που μπορείτε να φάτε.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποφυγή των ελεύθερων ριζών.

Υψηλά σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες, τα μύρτιλα είναι επίσης εξαιρετικά για την απώλεια βάρους.

Ένα φλιτζάνι μύρτιλα έχει μόνο 85 θερμίδες και μόλις 15 γραμμάρια ζάχαρης.

9. Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα άλλο φρούτο που είναι εξαιρετικό για την απώλεια βάρους, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Στην πραγματικότητα, έχουν μόνο 12 γραμμάρια υδατανθράκων ανά φλιτζάνι, από τα οποία το 12% είναι φυτικές ίνες. Όπως έχουμε πει παραπάνω, οι ίνες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της απώλειας βάρους.

Οι φράουλες έχουν γλυκαιμικό δείκτη 40, σχετικά χαμηλό για ένα γλυκό φαγητό.

Αυτό είναι μεγάλη είδηση για τους διαβητικούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος, αφού η κατανάλωσή τους δεν θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση στο σάκχαρο του αίματος.

10. Καρπούζι

Η απώλεια βάρους δε βασίζεται μόνο στην άσκηση ή την κατανάλωση σωστών τροφών. Παίζει κύριο λόγο επίσης το να τρώτε λιγότερες θερμίδες από ό,τι καίτε.

Κάθε φέτα καρπούζι έχει 86 θερμίδες, λιγότερο από ένα γραμμάριο λίπους και περιέχει περίπου το 4% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης ινών, η οποία επιβραδύνει την πέψη και προωθεί την κορεσμό.

Επίσης, μεγάλο μέρος του καρπουζιού είναι το νερό, το οποίο βοηθά στην παράταση της αίσθησης της πληρότητας χωρίς την προσθήκη θερμίδων ή ζάχαρης.

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!