Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από τους πόνους της περιόδου;
Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από τους πόνους της περιόδου;


Πόνοι περιόδου και τρόποι αντιμετώπισης.
Τα συμπτώματα πριν από την περίοδο είναι λίγο πολύ σε όλες μας γνωστά: πόνοι στην πλάτη, πόνοι στην κοιλιά, πρήξιμο και πόνος στο στήθος. Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερη μελέτη όλοι αυτοί οι πόνοι οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα του δείκτη φλεγμονής που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP).

Υπολογίζεται ότι το 80% των γυναικών πριν και κατά την έμμηνο ρύση αντιμετωπίζει προβλήματα όπως πονοκεφάλους, κοιλιακό άλγος, ημικρανίες, ναυτία και υπνηλία.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε;

Ζεστά ντους
Το ζεστό νερό μπορεί να μειώσει την ένταση του πόνου. Τα ζεστά ( όχι καυτά) ντους βοηθούν και χαλαρώνουν τους μυς. Μπορούμε επίσης να βάλουμε ζεστά πανάκια στην κοιλιά μας εάν νιώθουμε έντονα πόνο.

Διατροφή
Καλό είναι να αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες, την κατανάλωση ζάχαρης και αλατιού. Καταναλώνουμε, ειδικά αυτές τις ημέρες, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα λαχανικά και τα αυγά. Είναι τροφές που σύμφωνα με έρευνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, μπορούν να μειώσουν τον πόνο της περιόδου.

Άσκηση
Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η γυμναστική είναι ικανή να ελαττώσει τους πόνους. Το περπάτημα και το τρέξιμο είναι ιδανικά σε μία τέτοια περίπτωση.

Ροφήματα
Πίνουμε άφθονο άφοβα, χαμομήλι, τήλιο, φασκόμηλο ή βαλσαμόχορτο.

Αν οι πόνοι είναι αφόρητοι, τότε μπορείτε να πάρετε κάποιο παυσίπονο που σας έχει συστήσει ο γιατρό σας.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!