Δες πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα… με μία απλή πράξη!
Δες πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα… με μία απλή πράξη!


Ο κανόνας που λέει 8 ποτήρια νερό είναι γενικός και δεν ταιριάζει σε όλους.

Tο νερό και η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μας θεωρείται απαραίτητη, ιδιαίτερα όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει. Σκεφτείτε ότι το 50-60% του βάρους ενός ενήλικα οφείλεται στο νερό, ενώ καθημερινά, χάνουμε νερό μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής, των δακρύων και των ούρων. Απλά θυμηθείτε πόσες φορές ιδρώνετε μια ζεστή ημέρα.

Με άλλα λόγια το νερό είναι πηγή ζωής, ωστόσο αποδεδειγμένα ένα πολύ μικρό ποσοστό καταναλώνει καθημερινά, την ποσότητα που του αναλογεί.

Αρκετοί αναφέρουν ότι η ιδανική ημερήσια κατανάλωση νερού είναι 8-10 max ποτήρια ή κάποιοι άλλοι λένε ότι 2 λίτρα είναι αρκετά. Δεν είμαστε όμως όλοι οι οργανισμοί το ίδιο και δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες.

Ωστόσο υπάρχει μια πράξη που όπως υποστηρίζουν πολλοί μπορεί να μας δείξει πόσο νερό πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, αρκεί να διαιρέσουμε τα κιλά μας με το 30. Ο αριθμός που θα πάρουμε είναι τα λίτρα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε. Για παράδειγμα αν είστε 65 κιλά, τότε 65/30 ισούται με 2,16. Άρα υπολογίστε ότι πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού και κάτι ημερησίως.

Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσουμε ότι μια και μόνο πράξη δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, αφού οι ποσότητες του νερού που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός εξαρτώνται και από τις δραστηριότητες αλλά και από το είδος της τροφής. Έτσι οι έντονες μυϊκές δραστηριότητες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό, αυξάνουν τις απώλειες νερού.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!